Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нова украса и коледни къщички - Бургас се подготвя за празниците!

Нова украса и коледни къщички - Бургас се подготвя за празниците!

Община Бургас даде начало на подготовката за Коледния сезон. Духът на празника скоро ще обхване централните части на града с поставянето на украсата по ул. „Александровска“ и главните площади в центъра.

Община Бургас даде начало на подготовката за Коледния сезон. Духът напразника скоро ще обхване централните части на града с поставянето на украсатапо ул. „Александровска“ и главните площади в центъра. Тази година декорациятаотново ще бъде освежена, като от администрацията възнамеряват да „облекат“празника в бяло, синьо и жълто, внасяйки повече цвят в празничните декори.

„Всяка година имаме нови елементи – на новите обекти, които украсяваме, приподмяна на амортизираните от минали години, но като цяло визията на коледнатаукраса тази година ще бъде малко по-различна“, сподели пред PoligrafF.net началникът на отдел „Култура” в община Бургас – Петър Парушев.

Промени ще има по украсата на ул. „Александровска“, пл. „Царица Йоанна“,булевардите и във визията на Коледната елха на пл. "Тройката". Подготвясе и концепцията на коледното градче на пл. „Тройката“. Тази година централниятплощад отново ще подслони празничен базар, като той отново ще бъде стилно решенс уеднаквени обекти и празнична украса.

След като миналата зима до последно не се знаеше ще бъде ли отворен площад„Св. Св. Кирил и Методий“ по празниците, или не, тази година дилема няма.Общинската администрация е подготвила украса и за новия площад, като се обсъждаи идеята там да се разположи втори Коледен базар, издаде още Парушев.

„Поставянето на празничната украса започна преди дни и трябва да завърши на3-и декември. Както всички бургазлии знаят, по традиция светлините на елхата щебъдат запалени по време на Никулденския концерт на 6-и декември“, допълниначалникът на отдел „Култура“.

Спектакълът ще бъде на традиционното си място – пл. „Тройката“, а неговиводещи ще бъдат Димитър Рачков и Милена Маркова – Маца. За празника на градаотново ще има пунктове за раздаване на традиционния рибен курбан. Окончателнатасхема и програма на Никулден все още е в процес на разработване.

Работи се и по Коледния концерт. Към този момент е ясен единствено водещият– Георги Мамалев. Програмата и участниците в концерта ще бъдат уточнени напо-късен етап.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега