Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ОП "Туризъм": Готови сме да отворим шестте ученически стола още на 16-и септември

ОП "Туризъм": Готови сме да отворим шестте ученически стола още на 16-и септември

Официално столовите, които Общината ще стопанисва, ще заработят от 19-и септември. Това съобщи за "PoligrafF.net" директорът на общинското предприятие - Росалина Димитрова.

Шестте училищни стола, които ОП "Туризъм" поема временно, са готови да отворят врати и да посрещнат учениците още на 16-и септември. Това обаче по всяка вероятност няма да се случи, ако няма заявки от родителите. Официално столовите, които Общината ще стопанисва, ще заработят от 19-и септември. Това съобщи за "PoligrafF.net" директорът на общинското предприятие - Росалина Димитрова.

"Направена е организация във всички обекти, разговаряли сме с директорите на шестте училища и имаме готовност да започнем работа. По всяка вероятност това ще стане на 19-и - първият понеделник от новата учебна година. В четвъртък и петък предстоят родителски срещи и, ако някъде има заявки, сме готови още на 16-и септември да сервираме топъл обяд на децата", поясни Димитрова.

Припомняме Ви, че ОП "Туризъм" пое временно шест ученически стола в училищата: ОУ “Елин Пелин” (ж.к. “Меден рудник”), СУ “Константин Петканов”, ОУ “Христо Ботев” (кв. “Победа”), СУ “Св. Св. Кирил и Методий”, ОУ “Княз Борис І” и ОУ “П. Р. Славейков”. Причината е, че обектите нямат стопанин заради обжалвания на обществените поръчки, с които бяха определени наемателите на обособените площи.

Предложението общинското предприятие да поеме столовете до края на делата бе на кмета Димитър Николов. Докладната му бе извънредно разгледана на редовното заседание на Общински съвет през август и бе прието от местния парламент.

За целта трябваше да се разкрият 15 допълнителни щатни бройки към персонала на общинското предприятие, а бюджетът му бе завишен със съответния размер на приходите, които столовете генерират.

По всичко личи, че въпреки краткия срок подготовката на столовете е извършена и малчуганите ще има къде да се хранят в началото на учебната година. След приключване на делата, обектите ще бъдат поети от наемател - дали това ще бъде спечелилият първоначалния конкурс, или ще бъде обявена нова обществена поръчка, това ще реши Върховният административен съд.

Шестте ученически столови, поети от ОП "Туризъм" са единствените, които не бяха обновени по Програмата за здравословно хранене на Община Бургас. В тях ремонтите ще започнат след края на делата. Всички останали обекти бяха напълно обновени като интериор и оборудване.

Кметът Димитър Николов и зам.-кметът Йорданка Ананиева проследиха лично етапите на ремонтните дейности в столовете, за които бяха избрани фирми-изпълнители. Ангажиментът на новите наематели бе да обновят изцяло трапезарията и кухненските боксове до началото на учебната година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега