Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

По-малко нарушения показаха проверките на КЗП на стоките за ученика

По-малко нарушения показаха проверките на КЗП на стоките за ученика

„До момента имаме по-скоро спорадични нарушения, включително и нелоялни търговски практики. Не бих казал, че са повече от 10-20 случая. Това може да звучи малко, но нека приемем, че е и оптимистична тенденция", коментира Маргаритов

„До моментаимаме по-скоро спорадични нарушения, включително и нелоялни търговски практики.Не бих казал, че са повече от 10-20 случая. Това може да звучи малко, но некаприемем, че е и оптимистична тенденция. След като миналата годинасанкционирахме тези, които си бяха позволили да спекулират на гърба народителите, през тази година констатираме, че същите те са привели своетоповедение в съответствие с изискванията на законодателството",каза Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите вефира на БНТ.   

От началотона септември КЗП извършва активни проверки на стоки за ученика в търговскатамрежа на територията на цялата страна и в онлайн пространството. Фокусът пада върху бележниците и ученическите карти, както и върху промоционалните пакети.

"Освен, чебележниците са година за година отделни, сега има и една съществена промяна. Тяпроизтича от новото законодателство в тази област – знаете, вече няма забележкиза учениците, а отзиви и информация. Така, че тук въпросът не е само дали ще сикупите стар бележник, в който все пак могат да пишат оценки на вашето дете, а есвързано със съобразяване с новите правила”, добави председателят на КЗП.  Маргаритовобясни, че когато инспекторите установят предлагане на стари бележници, издаватзадължителни предписания за преустановяване на тази практика.

„Най-важното не еда се стигне до тежка глоба, а всички родители да имат възможност да си закупятот новите бележници, да напазаруват това, което трябва, без да има нарушения ибез да бъдат ударени по джоба”, каза още ръководителят на контролния орган.  

Хванатитетърговци да продават стари бележници при вчерашната съвместна проверка спредставители на медиите, бяха поставени под мониторинг. В следобедните часовете вече бяха доставили тези за новата учебна година.   

Другитеакценти в тематичната кампания на КЗП са принадлежностите за училище – раници,несесери, моливници, дрехите и облеклата. „В хода нанашите проверки изискваме документи там, където има анонси за ортопедични ианатомични, въобще продукти, които „подкрепят” здравословното състояние надецата да бъде положително. Би било нелоялна практика, ако установим, че сепродават такива артикули с гръмки анонси, без да са налице съответнитедокументи”, допълни Маргаритов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега