Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Следим внимателно за некоректни послания относно предпазване от Covid-19

КЗП: Следим внимателно за некоректни послания относно предпазване от Covid-19

Само преди броени дни Комисията се произнесе за наличие на нелоялна търговска практика по отношение на обява в електронен магазин за хипноза, която предпазва от Covid-19.

Преди около два месеца КЗП обяви за нелоялна практика и представянето на спирт за горене като дезинфектант. Само преди броени дни пък Комисията се произнесе за наличие на нелоялна търговска практика по отношение на обява в електронен магазин за хипноза, която предпазва от Covid-19.

"Очевидно това няма как да е истина, след като Световната здравна организация и всички авторитетни здравни институции в света заявяват официално, че към момента няма лекарствено или нелекарствено средство, което да предпазва от заразяване и/или да лекува ефективно болестта". Това заяви председателят на КЗП Димитър Маргаритов в предаването България сутрин по телевизия Bg on air. Той беше категоричен, че институцията ще продължава да следи пазара за такъв тип нарушения.

В хода на разговора председателят припомни, че при прилагането на извънредното законодателство по отношение на отменени пакетни пътувания, потребителите не са длъжни да приемат предложените ваучери, а всичко е въпрос на постигане на съгласие за осъществяване на алтернативна почивка. “Тук също е възможно впоследствие да бъде констатирано разминаване между обещаното и реално предоставеното, каквото е по принцип едно от най-често срещаните нарушения в туризма, но такива случаи ще бъдат санкционирани”, допълни Маргаритов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега