Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Царево посреща лятото с новооткрит Музей на нестинарството

Община Царево посреща лятото с новооткрит Музей на нестинарството

Община Царево посреща летния сезон с нова любопитна атракция за всички гости на Южното Черноморие. Днес, в третия ден от традиционния фестивал на нестинарството „Огън и море“, врати отваря първият по рода си Музей на нестинарството, сподели с PoligrafF.net кметът на общината - инж. Георги Лапчев.

Община Царево посреща летниясезон с нова любопитна атракция за всички гости на Южното Черноморие. Днес, втретия ден от традиционния фестивал на нестинарството „Огън и море“, вратиотваря първият по рода си Музей на нестинарството, сподели с PoligrafF.netкметът на общината - инж. Георги Лапчев.

„Музеят се намира в „столицата“на нестинарството в България - с. Българи. Осъществихме изграждането му попроект за финансиране, спечелен от община Царево. В него ще има обособен информационенцентър, изложбена зала, както и 3D кино салон за прожекции“, разказа ни инж. Лапчев.

Специално за откриването наМузея, днес ще бъдат прожектирани и ексклузивни кадри от първия 3D документален филм в България – „Стъпки в огъня“.Официалната премиера на лентата ще се състои на по-късен етап, поясниградоначалникът, но най-любопитните ще могат да видят не малка част от кадритетази вечер.

Филмът е заснет през изминалатагодина, продуциран от Община Царево. Чрез него зрителите ще могат да надникнат вавтентичното тайнство на нестинарството. По думите на инж. Лапчев, се предвиждапрожекциите на филма да бъдат включени в посетителски пакет, който ще сепредлага от музея.

Освен това, специално заоткриването, ще бъде представена и гостуваща изложба, посветена на древнататрадиция. На по-късен етап се очаква Музеят да се сдобие със собственекспозиционен план, който да бъде на разположение на посетителите целогодишно.

„Тепърва ще развиваме инадграждаме Музея, докато достигнем до нивото, което сме си поставили като цел“,сподели кметът на Царево. Той поясни, че програмата за днешния празник стартирав 18,30 ч. с откриване на Музея и експозицията.

След това ще бъдат прожектиранипървите кадри от документалния 3D филм  „Стъпки в огъня“. По-късно, желаещите ще могат дасе насладят и на нестинарските игри на живо.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега