Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съветник предлага Зелената зона да функционира само в работните дни

Общински съветник предлага Зелената зона да функционира само в работните дни

Малко преди пускането в експлоатация на новата Зелена зона, Живко Табаков инициира промяна в регламента й.

Общинският съветник Живко Табаков внесе докладна с предложение за промяна на Наредбата за условията и реда за платено и безплатно паркиране в Бургас. Малко преди пускането в експлоатация на новата Зелена зона, той инициира изменение на регламента, така че тя да функционира само в работните дни.

Припомняме Ви, че въвеждането на Зелена зона за платено паркиране в района на Приморски парк бе приета на декемврийската сесия на местния парламент. Тогава съветниците решиха през активния летен сезон паркирането край Морската градина да бъде платено. Според оригиналния проект на новата зона, тя ще работи всеки ден, без почивка.

Районите с платено паркиране ще функционират от началото на май до края на септември. В делнични дни sms-и ще се пускат от 11:00 до 22:00 часа, а през почивните дни от 09:00 до 22:00 часа. Идеята е да се регулира паркирането през активния туристически сезон, когато Морската градина и бургаските плажове привличат стотици посетители, заемащи голяма част от паркоместата в района.

Според Табаков и местната структура “Движение България на гражданите” това ще създаде предпоставки за неравнопоставеност между бизнеса на плаж „Север” и „Атанасовска коса” с този на Централния, където в събота и неделя „Синя зона” не се заплаща. Освен това се оказва, че голяма част от живеещите в обхвата на новата „Зелената зона” изобщо не са запознати с нейното въвеждане от месец май, посочва в докладната си общинският съветник.

Той и колегите му вече стартираха подписка срещу въвеждането на “Зелена зона” под мотото “От теб зависи как ще се управлява ТВОЯТ БУРГАС”. Всеки може да подкрепи петицията до 21-ви април. Пунктове за събиране на подписи са разкрити на няколко възлови места в града. Първото се намира на главната пешеходна улица “Александровска”, в района на пл. “Тройката”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега