Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оранжев код за сняг и вятър в цялата източна половина от страната

Оранжев код за сняг и вятър в цялата източна половина от страната

В останалата част от страната е в сила жълт код за студено време.

Макар и с малко по-високи температури, времето днес ще остане студено, мрачно и потенциално опасно. Оранжев код за обилни снеговалежи и силен вятър е обявен в цялата източна половина на страната. Предупреждението е в сила за областите: Бургас, Варна, Ямбол, Хасково, Кърджали, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Търговище, Сливен.

В тези райони се очакват валежи от сняг, които ще образуват нова снежна покривка до 20 см. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север. Ще има условия за навявания. В останалата част от страната е в сила жълт код за студено време. В областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Монтана, Велико Търново, Перник, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, София, Благоевград, Смолян и Стара Загора минималните температури в ще бъдат между минус 9 и минус 14 градуса.

С повишението на температурите в югоизточните райони снегът временно ще премине в дъжд, прогнозират от НИМХ към БАН, цитирани от "Фокус". Максималните температури ще са в широки граници: от -9/-11 градуса в Северозападна България, до 3 градуса в крайните югоизточни райони.

Над Черноморието ще бъде облачно със снеговалежи, повече по южното крайбрежие. През нощта срещу сряда на места ще има поледици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 1 до 5 градуса. Температурата на морската вода е 2-3 градуса. 

Над планините ще бъде облачно, по върховете мъгливо, с превалявания от сняг. По-значителни ще са валежите в Странджа и Родопите. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще е умерен и силен. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1 200 метра ще е -7 градуса, на 2 000 метра – около -13 градуса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега