Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осигурени са близо 41 млн. лева за заетост, обезщетения и помощи

Осигурени са близо 41 млн. лева за заетост, обезщетения и помощи

Правителството прие постановление за преструктуриране на нелихвените разходи по републиканския бюджет за 2013 г., с което се осигуряват допълнителни бюджетни кредити по бюджета на социалното министерство в размер на 40 967 604 лв. за финансиране на програми за заетост и изплащане на обезщетения и помощи за домакинства.

Правителството прие постановление за преструктуриране на нелихвените разходи по републиканския бюджет за 2013 г., с което се осигуряват допълнителни бюджетни кредити по бюджета на социалното министерство в размер на 40 967 604 лв. за финансиране на програми за заетост и изплащане на обезщетения и помощи за домакинства.

Средствата ще бъдат използвани за подпомагане на най-уязвимите социални групи. Те са осигурени за сметка на намаление на разходите по бюджетите на Министерския съвет, министерствата и ведомства, както и за сметка на намаление с 19 867 000 лв. на предоставените допълнителни средства по бюджета на МРРБ с ПМС №27/2013 за ново строителство на автомагистралите „Хемус” и „Марица”.

Преструктурирането на средствата, което не засяга делегираните дейности (единни разходни стандарти за образование и културни институти, дългосрочни командировки в чужбина, издръжка на центровете за спешна медицинска помощ и психиатрични болници, текущ ремонт и зимно поддържане на републиканската пътна мрежа), ще позволи да бъдат насочени към субсидирана заетост, финансиране на програми за обучение и заетост на безработни лица на социални помощи, както и такива, останали без работа в резултат от икономическата криза и преструктуриране на производството.

Ще бъде разширен кръгът на лицата и семействата, които имат право на помощи за отопление и ще бъдат подпомогнати лицата и семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания. Решение за точното разпределение на средствата ще се вземе след обсъждане в НСТС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега