Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отцепиха парижко предградие, трима заподозрени са арестувани

Отцепиха парижко предградие, трима заподозрени са арестувани

Целта на спецчастите бе сграда в Сен Дени, където се смяташе, че се укриват белгийски терористи, свързани с кървавите атаки от петък 13. Двама от ислямистите бяха застреляни, а трети - жена, взриви колан с експлозиви.

Рано сутринта в сряда парижкото предградие Сен Дени бе отцепено от полицейски и военни части в рамките на антитерористична операция. В резултат от продължителната обсада, трима заподозрени са арестувани, а други трима са загинали, предава CNN. Към момента ситуацията в Париж е спокойна, макар в Сен Дени засиленото полицейско присъствие да остава.

Целта на спецчастите бе сграда в Сен Дени, където се смяташе, че се укриват белгийски терористи, свързани с кървавите атаки от петък 13. Двама от ислямистите бяха застреляни, а трети - жена, взриви колан с експлозиви. По непотвърдени данни има загинал цивилен - случаен минувач, въпреки че жителите на предградието бяха посъветвани от полицията да останат у дома. Трима са пострадалите служители на реда.

Първоначално се смяташе, че операцията е част от преследването на Сала Абдеслам - смятаният за организатор на атентатите в петък. В последствие се появи информация, че спецчастите всъщност смятат, че в сградата се укрива Абделамид Абауд - агент на Ислямска държава, за когото се смяташе, че е организирал терористичните дейности на организацията от Сирия. Днес обаче се оказа, че разузнаването смята, че той всъщност се намира на френска земя.  

Повече от три часа продължи престрелката в Сен Дени. До момента има информация за общо шестима ислямисти, които са се укривали в сградата. Тримата задържани ще бъдат подложени на разпити не само по отношение на атаките в петък, но и във връзка с други планирани нападения. Не е известно дали Абделамид Абауд е сред задържаните. По непотвърдени данни, преследването на Абдеслам продължава.

Междувременно снощи бе отменен футболен мач между Германия и Холандия. Причината бе подозрение за поставено взривно устройство в стадиона в Хановер. Властите евакуираха зрителите и ги посъветваха да се приберат директно у дома. Бомба не бе открита.

Русия продължи въздушните си нападения над съоръжения на ИД. Атаката на Анонимните също продължава. Последно хакерската обяви, че е прихванала над 5 500 Twitter акаунта, принадлежащи на агенти на ИД. Анонимните пуснаха и списък с имена, акаунти и сирийски интернет доставчици, свързани с терористичната организация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега