Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парламентът отхвърли предложението за ранно пенсиониране

Парламентът отхвърли предложението за ранно пенсиониране

Депутатите отхвърлиха предложението на Сергей Станишев от Коалиция за България за ранно пенсиониране. Гласуваха 141 народни представители, от които 50 - „за", 79 - „против", а 12 се въздържаха.

Депутатите отхвърлиха предложението на Сергей Станишев от Коалиция за България за ранно пенсиониране. Гласуваха 141 народни представители, от които 50 - „за", 79 - „против", а 12 се въздържаха. Предложението беше по текст от Кодекса за социално осигуряване и предвиждаше хората, които нямат навършени нужните стаж и възраст за пенсиониране да могат да се пенсионират при условие, че недостигащите им възраст и/или осигурителен стаж са до 24 месеца от определените.

Искането на социалистите беше подкрепено от всичките 8 депутати от "Атака" в залата и 42 от БСП. Един представител от левицата се въздържа. 14 депутати от ДПС бяха "против" и 11 въздържали се. Всички гласували от ГЕРБ 65 народни представители обаче бяха "против".

Председателят на комисията по труда Корнелия Нинова от БСП уточни, че ранното пенсиониране би засегнало 13 000 души и социалистите изпълняват предизборното си обещание към тях. Павел Шопов обяви, че "Атака" винаги е била за ранно пенсиониране, което е съобразено с българските условия.Тотю Младенов от ГЕРБ заяви, че с ранното пенсиониране не се помага нито на хората, нито на осигурителната система. Правилният подход е да има работа за тези хора, отбеляза той.

Преди това парламентът отхвърли друго предложение на БСП за замразяване на възрастта за пенсиониране. Причината - депутатите вече записаха в закона за бюджета на държавното обществено осигуряване, че възрастта и стажът за пенсиониране се замразяват само за 2014 г. (за жените - 60 години и 8 месеца възраст и 34 години и 8 месеца стаж, а за мъжете - 63 години и 8 месеца възраст и 37 години и 8 месеца стаж), а предложението на социалистите не поставяше срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега