Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Полицаи спряха нерегламентирано състезание с каруци

Полицаи спряха нерегламентирано състезание с каруци

Шестима служители на реда са пострадали при акцията.

Полицаи спряха нерегламентирано състезание с каруци в района на казанлъшката провинция. Служителите действали по сигнал. Към момента има един задържан участник, друг пък се издирва, предават от пресцентъра на МВР.

Сигналът за кушията постъпил в РУ - Казанлък около 11:00 часа в неделния ден. На място били изпратени три полицейски екипа, които установили струпване на около 100 души и каруци, които затруднявали нормалното движение по пътя. След полицейско разпореждане събралите са напускали мястото.

Малко по-късно, около 11:55 часа бил получен втори подобен сигнал - за струпване на хора и каруци на път между селата Черганово и Овощник. Изпратените на място полицейски екипи установили 30 – 40 души с няколко каруци, които при полицейско разпореждане са се разпръснали. На място бил оставен полицейски екип. 

По късно, при опит да бъде извършена проверка на каруца с четирима, движеща се от с. Овощник към с. Черганово, мъжете започвали да се държат агресивно към униформените. Един от тях оказал съпротива, при което леко е пострадал полицейски служител. Това наложило произвеждане на изстрел в безопасна посока.

Около 18.00 часа служители на ОДМВР – Стара Загора и Дирекция „Жандармерия“ са започнали специализирана полицейска операция в квартал в гр. Мъглиж. Там бил задържан единият от извършителите, но при изтегляне от квартала група лица са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили.

Нанесени са щети по автомобили на ОДМВР – Стара Загора и травми в областта на крайниците на петима служители на МВР. Това е наложило по отношение на нападателите да бъдат употребени физическа сила и помощни средства. Произведени са и няколко изстрела във въздуха.

Ситуацията е овладяна и общественият ред е възстановен. Пострадалите полицаи са обслужени амбулаторно в ЦСМП – Казанлък. Те са с повърхностни наранявания и няма опасност за живота им.

В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега