Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предлагат градинката с Часовника да стане площад "Съединение"

Предлагат градинката с Часовника да стане площад "Съединение"

През настоящата година там би трябвало да бъде извършен ремонт.

Инициативен комитет предлага градинката при Часовника да получи името площад "Съединение". Идеята е внесена за разглеждане от Общински съвет от Тодор Тодоров, който посочва, че въпросният терен няма официално наименование.

Истината е, че открай време районът е наричан "по народно му" градинката на Общината, градинката на Часовника, градинката на "България" (заради разположения в близост хотел, носещ това име). Според някои карти, именно третото наименование е и най-официално.

Въпросният терен от 4800 кв.м. е публична общинска собственост с граници улиците "Александровска", "Богориди", "Лермонтов" и бившата "Поп Никола". Отреден е за озеленяване и, както вече Ви информирахме, през настоящата година там би трябвало да бъде извършен ремонт. Той е свързан с планираната подмяна на механизма на култовия Часовник, който спря да работи неотдавна.

Според сформиран специално инициативен комитет, наред с новия си облик, градинката трябва да получи и ново, официално име. И според тях, това трябва да бъде площад "Съединение", тъй като в града нямало значим обект, носещ името на това важно събитие от българската история.

"Макар винаги да празнуваме годишнината от Съединението, няма конкретен паметник или паметен знак, на който да положим цветя и венци в знак на признателност. А Бургас също има своите дейци на Съединението и тогавашните бургазлии също живеят с тревогите и надеждите на народа", посочва в предложението си Тодоров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега