Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Два камъка по 3 см извадиха лапароскопски от бъбрек на жена в УМБАЛ „Дева Мария“

Два камъка по 3 см извадиха лапароскопски от бъбрек на жена в УМБАЛ „Дева Мария“

Камъните са извадени чрез метода перкутанната нефролитолапаксия (ПНЛ), който в световен мащаб е златен стандарт при лечение на големи бъбречни камъни.

Два камъка, всеки с диаметър 3 см, извадиха лапароскопски от бъбрека на жена в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. Камъните са извадени чрез метода перкутанната нефролитолапаксия (ПНЛ), който в световен мащаб е златен стандарт при лечение на големи бъбречни камъни. Двата конкремента са раздробени с помощта на лазер и отстранени от пациентката през отвор в бъбречната област с диаметър 4,2 мм. Операцията е изключително щадяща и часове след нея пациентът може да се изправи, а ден по-късно вече да бъде напълно самостоятелен.

Това бе първата операция в университетска болница „Дева Мария“ на началника на Клиниката по урология в „Аджибадем Сити Клиник болница Токуда“ проф. д-р Калоян Давидов. Той, заедно с д-р Кристиян Василев и д-р Мария Часовникарова от Клиниката по урология, започнаха да извършват един от най-модерните и атравматични методи за разбиване на камъни в бъбреците.

„Тази процедура е изключително щадяща за болния, но е високотехнологична и високорискова. Тя се прави в рискова зона на човешкия организъм и е важно да се вземат предвид евентуалните усложнения. Да, усложненията са редки, под 2%, но не може да се пренебрегнат. Затова е много важно проедурата да бъде извършена в институция, която може да посрещне усложненията. Университетска болница „Дева Мария“ с нейния екип от инвазивни кардиолози под ръководството на д-р Мариана Контева е точно такова място.“ коментира след операцията проф. д-р Калоян Давидов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега