Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Представят възможностите за стипендии в баварски университети

Представят възможностите за стипендии в баварски университети

Бавария е най-голямата провинция в Германия, която се гордее с една от най-добрата образователна система в страната.

Бавария е най-голямата провинция в Германия, която се гордее с една от най-добрата образователна система в страната. В нейните граници попадат едни от най-големите и популярни университети като Техническия университет и Лудвиг Максимилиан университет от Мюнхен. Основните висши учебни заведения се намират в Мюнхен, Регенсбург, Вюрцбург, Нюрнберг, Ерланген, Бамберг, Пасау и др.

Всеки от тези градове притежава част от облика на цялата провинция Бавария, а именно нейната хилядогодишна история и културно наследство, неразривно свързани в германската и европейската култура.

На седмото издание на „Образование без граници” (19 – 21 октомври, НДК, София) специален гост ще бъде германска академична организация Bavarian Academic Center for Central, Eastern and Southeastern Europe (BAYHOST) – обединяващата институция на всички изследователски университети, университетите за приложни науки и художествените академии в рамките на федералната провинция Бавария. Това е един от основните сегменти от представянето на баварските висши учебни заведения на мащабния международен образователен форум, което се осъществява благодарение на усилията на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

В рамките на изложението „Образование без граници” българската кандидатстудентска аудитория ще има отличната възможност да задоволи традиционно силния си интерес към сферата на висшето обучение в страната на Шилер и Гьоте. Пред родната публика, медиите и специалистите ще видим висококачествено висше образование на световно ниво – най-добрите немски университети.

Освен информация за различни бакалавърски, магистърски и докторантски програми, в Националния дворец на култура всички заинтересовани могат да намерят различни видове стипендии за Германия. В това число влизат годишните й стипендии за завършилите в рамките на Бавария студенти, идващи от държави като България, Хърватско, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Чехия, Украйна и Унгария. Този вид стипендия цели приоритетно субсидирането на аспиранти и докторанти, които да бъдат стимулирани да продължат академичната си реализация в баварските университети, след като са получили вече диплома за магистър в някой от същите.

Крайният срок за подаване на документи за идната учебна 2012 – 2013 година е 1 декември 2012 г. Между 19 и 21 октомври ще можете да получите информация за стипендии за летни курсове по немски език в баварски университети за студенти и млади учени. Освен тях, посетителите могат да получат съдействие при намирането на стажове, подкрепа и средства за транспорт, съвети за безвъзмездна помощ и финансиране на обучение, стаж или научни изследвания и т. н.

Седмото поредно издание на „Образование без граници” ще се проведе между 19 и 21 октомври в Националния дворец на културата в София (откриването е от 11 часа, 19.10.2012 г.). Tази есен в София ще вземат участие представители на именити и влиятелни висши учебни заведения от държави като: Германия, Швеция, Великобритания, Канада, Япония, Австралия, Финландия, Нидерландия, Дания, Хърватска, Чехия, България и т. н. 

Входът за изложението е свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега