Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът си тръгна от КС, спря клетвата на Марковска

Президентът си тръгна от КС, спря клетвата на Марковска

Президентът Росен Плевнелиев отказа да присъства на клетвата на Венета Марковска, като по този начин спря встъпването й в длъжност като конституционен съдия.

Президентът Росен Плевнелиев  отказа да присъства на клетвата на Венета Марковска, като по този начин спря встъпването й в длъжност като конституционен съдия. Той заяви, че не може да допусне да се опетни репутацията на КС, която се гради на персоналната репутация на всеки един от съдиите.

Президентът успя да спре клетвата, защото по Закона за Конституционния съд конституционните съдии не могат да положат клетва в отсъствието на президента, а ако не положат клетва, не могат да встъпят в длъжност.

Държавният глава изчака клетвата на другите трима -  Георги Ангелов, Борис Велчев и Анастас Анастасов. Държавният глава напомни, че Венета Марковска не е спазила собственото си обещание да не встъпва в длъжност, докато не изчисти репутацията си.

Припомняме, че скандалът тръгна след избирането на Венета Марковска за конституционен съдия от парламента въпреки постъпилия сигнал срещу нея за търговия с влияние и конфликт на интереси. Независимо от това тя беше подкрепена от всички партии в парламента без „Синята коалиция“.

След като ЕК заплаши с междинен мониторингов доклад, Марковска сама поиска за бъде изслушана в правната комисия и опита да изчисти имиджа си, като отхвърли всички твърдения в „доноса“. В последствие Марковска е решила да отложи клетвата и се обърна към МВР и прокуратурата, за да бъдат проверени сигналите за търговия с влияние и конфликт на интереси срещу нея.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега