Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пресни пъпеши и кайсии на фермерския пазар в събота

Пресни пъпеши и кайсии на фермерския пазар в събота

Ето какво ни очаква този уикенд:

И тази събота почитателите на натуралната и екологично чиста продукция ще открият по нещичко на пл. "Св. Св. Кирил и Методий", където всяка седмица се организира фермерски пазар. Ето какво ни очаква този уикенд:

Сред участниците ще бъдат производители на козе, биволски, овче и краве кашкавал, произведен в мандрата на с. Люляково, общ. Руен; натурален пчелен мед от пчелините в Странджа -  "Пчеларска ферма Странджа", общ. Малко Търново, с натурален мед от над 1200 кошера на територията на Бургас, Созопол, Малко Търново, от чистия биологичен мед на Пламен Димитров от пчелините в Карнобатска община, на Павлина Кесерджиева от с. Лясково и  Василка Иванова от с. Дюлево.

В горещия летен ден гостите на пазара ще могат да опитат от неповторимото биовино на Катерина Кабакова, което получи бронзов медал на престижния конкурс london experts in wine awards /най-доброто от България/ - под патронажа на НВ Кирил княз Преславски, където са участвали 20 производители с 65 вида вина, декантирани в номерирани прозрачни бутилки, дегустирани "на сляпо", разделени в 6 категории, оценени по 100-точкова система.

Гостите на Бургас ще останат очаровани да видят и опитат зеленчуците на  Коста Костов и съпругата му, за чиито домати се говори дълго след като пазарът е свършил. Изобилието от уханни прясно изсушени билки от района на Стара планина, представени от Павлина Георгиева от Айтос ще направи денят им завършен и пълен със здраве.

За първи път на фермерският пазар ще се предложат на клиентите кайсии от Донка Тодорова от Айтос, която е производител и на праскови, сливи,  ябълки и круши както и пъпеши от Тодор Петров от с. Извор - уникално място, на което  виреят едни от най-вкусните и сочни български дини и пъпеши.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега