Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата: Убийството се е случило извън жилището на д-р Димитров

Прокуратурата: Убийството се е случило извън жилището на д-р Димитров

Пловдивският окръжен прокурор Румен Попов опроверга множество информации, появили се в медийното и онлайн пространството.

Изстрелите и сблъсъкът са станали в двора на кооперацията, а не в жилището на д-р Иван Димитров. Това каза по време на брифинг окръжният прокурор Румен Попов във връзка с убийството на 38-годишен крадец, за което е обвинен д-р Иван Димитров в Пловдив, предава ИА "Фокус".

Той изрази остро мнение към тиражираните в медиите информации, както и за упреците, отправени към Прокуротурата. Попов обясни, че в рамките на изминалите 72 часа от задържането на Димитров са извършени множество процесуално-следствени действия, включително са получени експертизи от НКК и са разпитани над 15 свидетели.

"Твърдеше се, че пострадалият, който действително е крадец, е влязъл в дома на обвиняемия. Твърдеше се, че с него е имало съучастник. Твърдеше се, че в жилището на обвиняемия са били съпругата на обвиняемия и двете му деца. Твърдеше се, че огнестрелното оръжие е било притежание на самия пострадал - убития крадец или на неговия съучастник", припомни той появилите са до момента хипотези по случая.

Към момента на извършения опит за кражба от страна на убития, в жилището на обвиняемия, намиращо се на втория етаж в град Пловдив, не се е намирала съпругата нито двете деца, които живеят понастоящем в с. Крумово. Това се установява от самите показания на съпругата на обвиняемия и от неговите обяснения, дадени пред адвокат. Не е имало какъвто и да е било съучастник на крадеца.

Опитът за кражба в гаража в двора на кооперацията е извършен само и единствено от него - обяснява се от обвиненията на самия обвиняем, от иззетите записи видеокамери и показания на свидетели.

Междувременно, протестите в защита на д-р Димитров продължават и днес. Бургазлии ще се съберат пред Съдебната палата в 18:00 часа. Онлайн петицията в подкрепа на арестувания за убийство лекар вече e подписана от над 20 000 души.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега