Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разкриха работилница за скимиращи устройства в Добрич

Разкриха работилница за скимиращи устройства в Добрич

В София и Добрич с Европейски заповеди за арест са задържани трима български граждани.

Разкриха работилница за скимиращи устройства в Добрич. Според разследващите, инсталациите са използвани за нелегално събиране на банкови данни на територията на Франция. В София и Добрич с Европейски заповеди за арест са задържани трима български граждани, за които са събрани доказателства за участие в престъпната група.

Спецакцията е реализирана на 8 и 9 юли от съвместен екип за разследване от служители на ГДБОП, прокурори от Специализираната прокуратура, съдия-следовател и полицейски служители от Франция, поясняват от МВР.

Работата на служителите на ГДБОП по случая започнала в рамките на досъдебното производство на Специализираната прокуратура, образувано през юни 2018 г. на базата на Европейска заповед за разследване. Тя била издадена от съдия-следовател при апелативния съд в Лион във връзка с водено там наказателно производство срещу двама българи, задържани няколко месеца преди това, докато свалят посреднощ скимиращо устройство от автоматична колонка за гориво.

Предния ден собственикът  на бензиностанцията забелязал, че на една от колонките е монтиран „скимер“ с микрокамера за записване на въвежданите ПИН кодове за банкови карти и информирал френските власти. Кадрите от видеонаблюдението показали, че двамата мъже са поставяли и сваляли скимиращите устройства.

Събраните доказателства дали основания да се предположи, че те са част от по-голяма организирана престъпна група в България. Тримата задържани с Европейски заповеди за арест в София и Добрич ще бъдат предадени на френските съдебни власти за нуждите на тамошното наказателно производство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега