Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рачков и Зуека обясняват защо е "Яко да си еко" и в Бургас

Рачков и Зуека обясняват защо е "Яко да си еко" и в Бургас

Актьорите Рачков и Васил Василев - Зуека ще представят спектакъла "Яко е да си еко" и в Бургас. Крайморският град е една от шестте спирки на кампанията "Зелена олимпиада". В рамките на спектакъла отличниците от състезанието ще получат и наградите си. Другите пет града в инициативата са Варна, Велико Търново, Враца, Пловдив и София.

Актьорите Рачков и Васил Василев - Зуека ще представят спектакъла "Яко е да си еко" и в Бургас. Крайморският град е една от шестте спирки на кампанията "Зелена олимпиада". В рамките на спектакъла отличниците от състезанието ще получат и наградите си. Другите пет града в инициативата са Варна, Велико Търново, Враца, Пловдив и София.

Близо 7 000 български ученици се включиха в еко състезанието, като на 20-и май бяха обявени и победителите. Според тазгодишния регламент, награди ще получат 18 финалисти – по трима във всеки от шестте района за планиране. Наградите – таблет, смартфон и MP3 плеър, ще бъдат връчени на специална церемония във всеки от посочените градове, събрали най-много участници. Датите и точните места ще бъдат оповестени допълнително.

В Бургас награди ще получат Кристиян Бъчваров – 4 клас, ОУ“Климент Охридски“, гр. Бургас, Мариям Димитрова – 8 клас, СОУ ,,Н. Й. Вапцаров“, гр. Царево, Йоана Мирчева – 9 клас, СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат.

Олимпиадата и спектаклите са част от мащабната образователно-информационна кампания „Яко е да си еко" на Министерството на околната среда и водите, подкрепена от Министерството на образованието и науката. Целта й е изграждането на екологично съзнание сред подрастващите. Акцент са две от дейностите на МОСВ – управление на отпадъците и опазване чистотата на въздуха.

Кампанията цели и да популяризира Оперативна програма „Околна среда 2014-2020". "Зелената олимпиада" се организира за четвърта година от образователния портал Академика БГ. Регистрацията и решаването на тестовете стартира на 28 март и приключи на 15 май т. г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега