Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родилката с ДИК синдром е в стабилно състояние

Родилката с ДИК синдром е в стабилно състояние

Младата жена получи смъртоносната дисеминирана интравазална коагулация след еклампсия по време на раждането на второто си дете в събота сутринта.

Пациентката, която отключи ДИК синдром по време на раждане в УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас, вече е в стабилно общо състояние, информират от здравното заведение. Родилката получи смъртоносната дисеминирана интравазална коагулация след еклампсия по време на раждането на второто си дете в събота сутринта.

Няколко дни специалистите от университетската болница се бориха за нейния живот и за живота на бебето. Общите усилия на екипите на отделението по анестезиология и интензивно лечение с началник д-р Николай Игнатов, на отделението по акушерство и гинекология с началник д-р Валентин Ирмов и на отделението по неонатология с началник д-р Мария Търнева дадоха резултат и в момента показателите на младата майка и новороденото й бебе се подобряват с всеки изминал ден.

Заради  кризисната ситуация в Бургас дойде и известният акушер-гинеколог д-р Георги Хубчев, който да оцени състоянието на пациентката и да прецени дали е необходима повторна операция. За щастие, такава не бе необходима. Междувременно, стотици хора от цяла Бълагрия се обединиха и дариха кръв за родилката.

"До момента на пациентката са преляти десетки сакове кръв и кръвни продукти, като имаме готовност за още, ако се случи нещо непредвидено. Благодарим на стотиците хора, които се обединиха и показаха съпричастност, включвайки се в кръводарителската кампания“ коментира управителят на болницата д-р Даниела Георгиева. Тя посочи, че до момента лечението на родилката струва около 20 000 лв.

"Уверяваме всички, че за младата майка не се пестят средства и правим всичко необходимо скоро да си бъде удома. С днешна дата терапията надхвърля неколкократно предвидената от Здравната каса клинична пътека за лечение на следродилни усложнения. Това нито ни е спряло, нито ще ни спре да дадем всичко, касаещо оперативна дейност, консултации, скъпоструващи медикаменти, изследвания и постоянно наблюдение, от които се нуждае пациентката", категорична бе д-р Георгиева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега