Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Ромео и Жулиета" гостуват на Бургаската опера

"Ромео и Жулиета" гостуват на Бургаската опера

Вечната драма за невъзможната любов между Ромео и Жулиета ще оживее през април на сцената на Опера Бургас. На 22-ри този месец, Театър "Българска армия" отново гостува в морския град, за да разкаже една от най-известните драми на Шекспир.

Вечната драма за невъзможната любов между Ромео и Жулиета ще оживее през април на сцената на Опера Бургас. На 22-ри този месец, Театър "Българска армия" отново гостува в морския град, за да разкаже една от най-известните драми на Шекспир.

„Ромео и Жулиета”е неистов вик против враждата, ненавистта и насилието. Ромео иЖулиета се обичат, да. Тяхната любов ни е близка, разбираема, но в нея има ощенещо освен огъня, освен полета на чувствата, освен екстаза на взаимността. Нещосвещено, неподвластно на спокойното отражение в душите ни, нещо, което е близкодо Христовото разпятие и страдание.

Тяхната любов не е просто любов, а някаквасъзнателна светла, магнетична лудост. Дарба божия! Мисля, че любовта наистина едарба, талант! И не всекиму е дадено да обича. По-точно да може да обича. Ромеои Жулиета се откриват в осъзнато съпричастие за любов, живот, единомислие...

Сцената на бургаската опера ще побере три поколения актьори. В постановката на Николай Ламбрев ще имаме възможността да видим Радина КЪРДЖИЛОВА (Жулиета), Явор БАХАРОВ (Ромео), Георги КЪРКЕЛАНОВ(Меркуцио), Веселин АНЧЕВ (Тибалт), Владислав Виолинов (Бенволио), МиленМИЛАНОВ (Княз Ескал), Антоанета ДОБРЕВА – НЕТИ (Синьора Капулети), ГерганаДАНДАНОВА (Синьора Монтеки), Илия ДОБРЕВ (Брат Лоренцо), Мирослав КОСЕВ(Капулети), Стойко ПЕЕВ (Монтеки), Тигран ТОРОСЯН (Брат Джованни), ЙорданАЛЕКСИЕВ (Парис), Албена КОЛЕВА – (Дойка) и други.

Музиката в спектакъла е създадена специално от Дони, а сценографията е дело на Нина Пашова. Премиерата на спектакъла ще бъде на 22-ри април, от 19 часа. Билети можете да откриете на касата на операта и на тел. 0894/898-098

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега