Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Русия създава киберподразделения в армията

Русия създава киберподразделения в армията

В Русия ще бъде създаден нов род войски, който да отговаря за информационната сигурност на страната, съобщава РИА „Новости”, като се позовава на информация от министерството на отбраната.

В Русия ще бъде създаден нов род войски, който да отговаря за информационната сигурност на страната, съобщава РИА „Новости”, като се позовава на информация от министерството на отбраната.

Новият вид войски, който ще е натоварен с киберсигурността, ще се появи най-късно до края на 2013 г., уточнява агенцията, като припомня, плановете за създаване на кибер-командване са били обявени още през март от вицепремиера на Русия Дмитрий Рогозин.

Основните задачи, които ще изпълняват новите армейски части, ще бъде мониторинг и обработка на информация, постъпваща отвън, както и борба с кибел-заплахите, подобно на сходните подразделения в американските въоръжени сили. Това не е първата стъпка, направена от руското отбранително ведомство в установяването на максимален контрол над кибер-пространството, коментира агенцията.

Преди време министърът на отбраната Сергей Шойгу заяви, че неговото ведомство започва „голям лов на програмисти” продиктуван от обема на програмните продукти, който ще е необходим на армията за следващите 5 години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега