Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

СДС предлага Петър Стоянов за конституционен съдия

СДС предлага Петър Стоянов за конституционен съдия

СДС предлага Петър Стоянов (президент в периода 1997-2002 г.) за конституционен съдия от квотата на Народното събрание, стана ясно след заседание на националното ръководство в централата на партията.

СДС предлага Петър Стоянов (президент в периода 1997-2002 г.) за конституционен съдия от квотата на Народното събрание, стана ясно след заседание на националното ръководство в централата на партията.

Съюзът на демократичните сили номинира свой кандидат след среща вчера с председателя на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов. Лидерът на сините Емил Кабаиванов поиска срещата, на която Борисов обеща подкрепа за кандидата, който СДС предложи, с условието той да е „най-добрият и най-достойният“, избран по прозрачна процедура.  Според СДС една достойна кандидатура ще разсече съществуващия „гордиев възел", а партията е доказала, че може да поема отговорност в тежки за държавата моменти.          

По време на пресконференция Петър Стоянов поиска поне три дни, за да премисли предложението и последиците от него. По думите му в последните години е ангажиран със сериозна международна активност и членува в множество международни организации, напускането на които би създало проблеми. Стоянов благодари на СДС за това, че подхожда към номинацията му „не като търсене на работа на един бивш президент, а отдавайки високо значение на отговорността на поста конституционен съдия“. Той подчерта още, че това е отговорна и престижна работа.        

Номинацията стана възможна, след като на 16 ноември правната комисия в парламента предложи да бъде открита нова процедура за избор на конституционен съдия в опит да разреши кризата около  проваления избор на Венета Марковска.Миналата седмица президентът Росен Плевнелиев напусна официалната церемония по полагането на клетва и Марковска не успя да встъпи в длъжност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега