Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Семир Абумелих: Дай Боже да нямаме пациенти в онкоотделението!

Семир Абумелих: Дай Боже да нямаме пациенти в онкоотделението!

Символично лентата на новото онкоотделение на Бургас бе прерязана от партньорите в мисията здравеопазване - Семир Абумелих, Димитър Николов и Вълчо Чолаков.

"Дай боже да нямаме пациенти в онкоотделението! Не пожелавам на никого да е тук! Психиката на пациентите тук е много различна от тази на хората, които са в другата УМБАЛ "Дева Мария". Видях го с очите си". С тези думи собственикът на болницата на годината за 2017-а откри новото отделение по онкология, разположено в сградата на бившата Военна болница.

В церемонията се включиха семейство Абумелих, областният управител Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, заместникът му д-р Лорис Мануелян, представители на местната власт и ръководството на Комплексния онкологичен център, екипът на Университетска болница "Дева Мария". Символично лентата бе прерязана от партньорите в мисията здравеопазване - Семир Абумелих, Димитър Николов и Вълчо Чолаков.

Новото онкологично отделение е обзаведено по дизайнерски проект и съчетава уюта и атмосферата на неболничната обстановка с високотехнологични решения, медицински иновации, професионална медицинска и психологическа грижа. Дейността на отделението ще стартира официално през следващата седмица, като амбицията на екипа е да въведе нов курс на лечение и грижа за онкопациентите.

Химиотерапиите ще се осъществяват по нов метод, включващ специални мембранни портове, които ще заместят абокатите. Стаите за терапия са оборудвани с високотехнологични системи, които позволяват максимален комфорт по време на курсовете, съчетан с подобрени медицински методи за дозиране и контролиране на лечението.

"Наистина ще наблягаме на духа на пациентите", коментира Семир Абумелих посочвайки, че паралелно с професионалната психологическа грижа, осигурена от болницата, предстои в отделението да бъде изградена библиотека, която ще бъде запълнена с книги, дарени от пациентите за следващите. Първите томове обаче дойдоха от областния управител Вълчо Чолаков.

"Убеден съм, че успеваемостта при борбата с онкозаболяванията, с днешното откриване на това отделение, ще бъде повишена в бургаски регион", заяви губернаторът и изрази признателност към столичните експерти, избрали Бургас за свой нов дом. Ръководният екип на отделението, начело с д-р Филип Маринов, се състои предимно от софийски специалисти, които бяха привлечени да открият новото отделение.

"Каквото и да направим за подобряване на материалната база на онколечението в Бургас не е достатъчно. Каквато и техника да купим, колкото и корпуса да изградим, ще сме винаги длъжници към пациентите в нашия регион. Ракът блокира живота в едно семейство, но аз съм свидетел на много добри развръзки. Със сигурност вече можем да кажем: ракът е лечим в България, в това число и в Бургас е лечим! Имам колеги и познати, които са го преборили". Това заяви на свой ред кметът Димитър Николов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега