Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Силно представяне на учениците от Бургаско в Националното по Английски

Силно представяне на учениците от Бургаско в Националното по Английски

Над 4 000 хиляди ученици от 6-ти до 12-ти клас от цялата страна участваха в Шестото национално състезание по творческо писане на английски език. 372 от тях са от Бургаска област, която е на второ място след София по брой участници в състезанието.

Над 4 000 хиляди  ученици от 6-ти до 12-ти клас от цялата страна участваха в Шестото национално състезание по творческо писане на английски език. 372 от тях са от Бургаска област, която е на второ място след София по брой участници в състезанието.

На 20 февруари 2016 г. четири регионални международни журита  подбраха най-добрите 112 писмени работи. 13 ученици от Бургаска област се класираха за финалния  етап на състезанието. Те са представители на следните училища: ОУ "П. Р. Славейков" - 4,  ГПАЕ "Гео Милев"-3, ГРЕ "Г. С. Раковски"-2, ГПНЕ "Гьоте", СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ГЧЕ "Васил Левски" и   СОУ "Христо Ботев", гр. Айтос.

На 28 февруари национално жури, съставено от изявени специалисти в различни сфери, избра победителите в седемте възрастови категории.  Мария Луизова от СОУ "Христо Ботев", гр. Айтос е победителка сред дестокласницита, а на второ място в същата възрастова категория е Антон Димитров от СОУ "Кирил и Методий", гр. Бургас. От общо 182 училища в страната, участвали в конкурса, с най-много класирали се ученици сред тримата победители във всяка възрастова категория е ПМГ "Атанас Радев" - трима.

Конкурсът по творческо писане на английски език насърчава децата да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. Той се провежда в България за шеста поредна година по инициатива на Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" под патронажа на Министерството на образованието и науката и с подкрепата на ТELUS International Europe, Посолството на САЩ и Американския университет в България.

През 2016 г. организаторите на състезанието обръщат специално внимание на темата за агресията. Всички участници имат възможност да подкрепят инициативата като  попълнят декларация, с която заявяват, че са против агресията във всичките и форми. След края на кампанията организаторите ще обявят броят  на включилите се в инициативата ученици.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега