Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Симеонов поднесе извинения на "всички, които са се почувствали обидени"

Симеонов поднесе извинения на "всички, които са се почувствали обидени"

Коалицията му заръчала да поиска прошка.

Вицепремиерът Валери Симеонов поднесе извинения на "всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени от изказването му в интервю пред телевизия Скат". Това се случи в рамките на брифинг, последвал вчерашния коалиционен съвет, в рамките на който партньорите от Обединени патриоти решиха да не искат оставката му, но поискаха от него да се извини публично за думите си.

"По никакъв начин не съм целял да обидя когото и да било", заяви пред журналисти Симеонов, дипломатически, искайки прошка, без да се отмята от думите си. Той отново напомни, че самият той имал човек с увреждане в семейството си и често подпомагал каузи, свързани с болни деца и възрастни. Междувременно, днес Народното събрание отхвърли искането на БСП за изслушването му в пленарна зала.

Припомняме Ви, че изказването, което разгневи протестиращите майки на деца с увреждания и предизвика вълна от обществено недоволство, гласеше: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Към момента Симеонов поддържа тезата, че думите му са останали недоразбрани. По-рано днес, в ефира на БНТ, вицепремиерът обясни, че репликата му, която провокира майки на деца с увреждания да поискат оставката му, е била свързана с прибързването със Закона за хората с увреждания, а фразата „уж болни деца“ - с това, че наистина болните по думите му деца са били държани „от сутрин до вечер“ на протести.

"Не поставям под съмнение състоянието на децата. Не съм човек с неестествени, ненормални възприятия. Удобно е да се изрисува образът на обществения враг - всички виждаме, че са болни, но той отрича, че са болни", заяви Симеонов и допълни, че майките на децата с увреждания имат избор да водят нормален диалог чрез представителните организации, а не чрез протести, подчерта Валери Симеонов.

По думите му, на проблемите на хората с увреждания наистина не е било обръщано внимание дълго време, но от началото на работата на настоящето правителство проблемите им са били поставяни на обсъждане.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега