Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Синът на принц Хари и Мегън Маркъл остава без титла?

Синът на принц Хари и Мегън Маркъл остава без титла?

Експерти твърдят, че името Арчи Харисън цели да символизира сродяването на британската монархия с американската култура.

Херцогът и херцогинята на Съсекс - принц Хари и Мегън Маркъл обявиха името на сина си след като представиха новороденото на кралица Елизабет ІІ. Щастливите родители и пресслужбата на британската корона обявиха, че то е получило името Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор.

Обявяването на името по този начин означава, че новороденото няма да получи титла като член на кралското семейство, дебатират експерти в сферата на британската монархия. Като син на херцога на Съсекс, Арчи можеше да получи автоматично титлата Граф на Дъмбъртън или да бъде наречен Лорд Арчи Маунтбатън-Уиндзор, предава ВВС.

Символиката зад така обявеното име обаче говори, че родителите са решили да не поставят титла на сина си. По всяка вероятност такава няма да бъде присъдена и от кралица Елизабет ІІ. Експертите по темата виждат и още по-символичен намек, че Хари и Мегън ще се стараят да отгледат детето си далеч от шума на кралското семейство, както се и очакваше.

Любопитното е, че "Арчи" не бе сред фаворитите на букмейкърите, които организират наддавания при всяка кралска бременност. Предпочитаните имена бяха Александър, Артър и Албърт. Говореше се и, че бебето може да получи името на дядо си Чарлз или на прадядо си Филип.

"Арчи", което вече е самостоятелно име, макар някога да е било умалително за Арчибалд, означава "смел". Това е типично британско име, макар да е напълно ново за британската кралска фамилия. Харисън, което пък идва от "сина на Хари" - "Harry's son" - стара форма на образуване на фамилно име, също е неочакван избор и новост в монархическата кръвна линия.

Експерти твърдят, че името Арчи Харисън цели да символизира сродяването на британската монархия с американската култура, плод на която е бившата актриса и настояща херцогиня Мегън Маркъл.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега