Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Таксата за пенсионери при посещение на лекар става 1 лев

Таксата за пенсионери при посещение на лекар става 1 лев

В изпълнение на програмата си правителството намали от 2,90 лв. на 1 лв. потребителската такса, заплащана от пенсионерите, за посещение при лекар или лекар по дентална медицина.

В изпълнение на програмата сиправителството намали от 2,90 лв. на 1 лв. потребителската такса, заплащана отпенсионерите, за посещение при лекар или лекар по дентална медицина.Разликата ще бъде поета отдържавния бюджет.

Правителството измени още и ПМС 17/2007г., което определя условията и реда за разходване на целевите средства задиагностика и лечение в лечебни заведения за болнична помощ на лица, коитонямат доход и/или лично имущество, което да им осигурява лично участие вздравноосигурителния процес.С направените промени сепреодоляват несъответствия между нормативно определените ангажименти иотговорности на структурите на Агенцията за социално подпомагане и реалната имресурсна осигуреност.

По този начин се създават условия за по-ефективноразходване на ограничените бюджетни средства в интерес на хората от рисковатагрупа на неосигурените, които имат неотложна нужда от медицинска помощ вболничното лечебно заведение.Промените са съобразени среалните компетенции на структурите на АСП за определяне на социалния статус налицата, постъпили за лечение.

Действащият в момента механизъм не създававъзможност за ефективно управление и контрол на процеса на своевременното иадекватно медицинско обслужване на здравнонеосигурените и това създава високпотенциален риск както за здравната, така и за социалната система.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега