Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Трима арестувани заради опити за дестабилизиране на банковата система

Трима арестувани заради опити за дестабилизиране на банковата система

Трима са задържани по разследването за атаките срещу банките. Първият арест беше в следобедните часове вчера в Русе, почти веднага след приключване на срещата между вътрешния министър Цветлин Йовчев, главния прокурор Сотир Цацаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев. Вторият задържан е бил от София.

Трима са задържани по разследването за атаките срещу банките. Първият арест беше в следобедните часове вчера в Русе, почти веднага след приключване на срещата между вътрешния министър Цветлин Йовчев, главния прокурор Сотир Цацаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев. Вторият задържан е бил от София.

БНТ съобщи за трети задържан в късната си емисия новини. Единият арестуван е Венцислав Ангелов. Той е задържан по подозрение за участие в изпращането на писма до електронни пощи (имейли) до търговски дружества с негативна информация за банковата система, съобщават "Нова телевизия" и "Дарик радио".

Вторият задържан е по прякор Лицето. Той е обвинен, че е разпространявал невярна информация, уронваща престижа на търговски банки и дестабилизираща банковата система с цел лично облагодетелстване, съобщиха от пресцентъра на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС). За третия задържан също липсват официални данни.

Припомняме, че след поставянето под специален надзор на Корпоративна търговска банка преди седмица, атаките срещу банки продължиха, като в четвъртък клиенти на Първа инвестиционна банка са получили на мобилните си телефони съобщения относно банката. 

Междувременно от Държавната агенция “Национална сигурност” откриха телефонна линия за сигнали на граждани относно опитите  за дестабилизиране на банковата система. Сигнали ще бъдат приемани на тел. 02/866 22 11 и на тел.02/814 70 95, както и на имейл адрес press@dans.bg. Хората могат да съобщават за получени SMS-и или имейл съобшения, съдържащи негативна информация за  състоянието на български банки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега