Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Условно наказание за подсъдим, избегнал плащане на ДДС

Условно наказание за подсъдим, избегнал плащане на ДДС

Наказание 1 година и 6 месеца лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок наложи Окръжен съд – Бургас на Ивайло Ковачев. Той бе признат за виновен в това, че в периода от 14.04.2008 г. до 15.09.2008 г. при условията на продължавано престъпление, като е осъществил 6 деяния, като в качеството си на управител и едноличен собственик на „Златна ябълка 1„ ЕООД е избегнал плащане на данъчни задължения в особено големи размери - 1 223 129 лв., представляващи дължим данък добавена стойност.

Наказание 1 година и 6 месеца лишаванеот свобода с 4 години изпитателен срок наложи Окръжен съд – Бургас на Ивайло Ковачев.Той бе признат за виновен в това, че в периода от 14.04.2008 г. до 15.09.2008г. при условията на продължавано престъпление, като е осъществил 6 деяния, катов качеството си на управител и едноличен собственик на „Златна ябълка 1„ ЕООД еизбегнал плащане на данъчни задължения в особено големи размери - 1 223 129 лв.,представляващи дължим данък добавена стойност.

Той потвърдил неистина в месечнисправки-декларации по ЗДДС и приложените към тях отчетни регистри – дневници запокупките и продажбите, в които били декларирани сделки на  „Златна Ябълка 1 ЕООД с други три дружества. Сделките,с предмет на доставка „стоки“, реално не били осъществени. Той декларирал втези справки декларации право на ДДС в размер на 1 576 429 лв., от които реалнобил реално начислени и платен на доставчиците ДДС в размер на 351 339 лв.

Подсъдимият приспаднал неследващ му се ДДС в размер на 1 225 089 лв. катоползвал 36 броя неистински данъчни фактури при водене на счетоводството и припредставяне на справки-декларации пред органите по приходите, на които епридаден вид, че представляват конкретно писмено изявление на друго лице –управителите на съответните дружества- доставчици, а не на това коетодействително го е съставило.             

Окръжен съд – Бургас разгледанаказателното дело срещу Ивайло  по институтана съкратеното съдебно следствие, след като той призна вината си и посочените вобвинителния акт факти и даде съгласие да не бъдат събиране доказателства всъдебното следствие.            

Защитникът на Ивайло Ковачев заяви,че той не би могъл сам са извърши деянието, тъй като няма познания как работи данъчнатасистема. Той е бил използван, но доброволно се е съгласил за това. Подсъдимиятсе призна за виновен и поясни, че е бил използван, а е допуснал това защото естрадал от зависимости.Присъдата подлежи на обжалване ипротест пред Апелативен съд – Бургас. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега