Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хамалогика представя Бургас на "Беглика фест"

Хамалогика представя Бургас на "Беглика фест"

От 21-ви до 24-ти август на бреговете на язовир голям Беглик за шести път ще бъдат провокирани традиционните гледни точки към начина ни на живот, културата ни на потребление, системата, в която функционираме и музикалните ни вкусове. Беглика Фест бележи голямото си завръщане с послание за демокрация на участието и силата на колективния интелект да решава предизвикателства.

От 21-ви до 24-ти август набреговете на язовир голям Беглик за шести път ще бъдат провокиранитрадиционните гледни точки към начина ни на живот, културата ни на потребление,системата, в която функционираме и музикалните ни вкусове. Беглика Фест бележиголямото си завръщане с послание за демокрация на участието и силата наколективния интелект да решава предизвикателства.

Специална беглишка валута щебележи и визията на фестивала за преосмисляне на икономическата ни система,което фестивалът отразява в най-новата си инициатива заедно с Фабрика за идеи –Форум Метаморфози. Иновативният форум ще бъде “изложение” на всевъзможни форми,които стимулират колективна креативност и обща интелигентност по горещи иактуални въпроси от сферите още на културата и образованието.

Горското събитие на годината илюбимо преживяване на хиляди различно-мислещи се превръща все повече в творениена публиката си. Залагащ на формите, които дават пространство на търсещите хорада играят и създават заедно, тази концепция на фестивала е основна линия внастоящото му издание.

Публиката, ще бъде в ролята на създател на уникалнияфест и ще може не просто да “потребява” преживявания, но да ги създава катонапример:- Да музицира и създава приказки в музика в проекта разходкапо луната с Константин Кучев (глас, китара, цигулка), Димитър Диков (глас,китара) и Николай Попов (beatbox);- Да се учи от най-авангардните в българския музикален ъндърграундс работилниците на платформата Биг Банда като участва в създаването намузика с представители на новите течения в съвременната българска музика;- Да участва в интерактивните инсталации и създава новата харта наБеглика в кулминацията на заедността и храма на колективната интелигентност –Форум Метаморфози, в който ще се включи дръзкия авангард на социалнатапромяна в България и над 50-тима лектори, реформиращи образованието,икономиката и културата в България, част от които е и екипът на бургаскотосдружение  Хамалогика.

Освен всичко това програмата, създадена отпубликата, която можеше да подаде свои предложения до края на юли, включвакуклен и танцов театър, акрибатика, въжена градина и безброй работилници. Презцялото време всеки, който иска ще има и достъп до разнообразни форми натранспорт – сал-къща, планински велосипеди и (не)обикновени каяци.Голяматамузикална сцена акцентира на необикновени комбинации от култури и жанрове.

Звуците на ирландско бузуки, българска тамбура и гъдулка, ориенталски бендир иперсийски уд хармонично ще се слеят в едно с вибрацията на латински, унгарски,староарабски, шведски, старопортугалски и български езици  в музикалния проект ERINEY. Тяхната музика еювелирна плетеница от западноевропейска средновековна музика, балкански фолклори ориенталски орнаменти.Гостите на фестивала ще имат и необикновено преживяване,докосвайки се до новия проект БЕЛОНОГА , който носи преосмисленото иосъврменено звучене на българския фолклор.

В дръзка комбинация от таланти Беглика ще бъде домакин и на изгряващата звезда нановия проект насветовния бийтбокс шампион - Александър Деянов - Skiller и Павел Терзийски -  VOXBOXКакто винаги публиката ще бъде предизвиканада излезе от зоната си на комфорт и да остави автомобилите си на язовирнатастена и използва водните таксита на фестивала, които са по-екстравагантни отминалите години, но как и защо ще разберат само тези, които дойдат на бреговетена язовир Голям Беглик в края на август.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега