Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Църквата почита паметта на Света мъченица Ирина

Църквата почита паметта на Света мъченица Ирина

В превод от гръцки, Ирина означава Мир.

Днес православната църква почита паметта на Света мъченица Ирина. В превод от гръцки, Ирина означава Мир. Имен ден празнуват Ирина, Ирена, Иринка, Ириней, Мира, Мирослав, Мирослава, Мирчо и т.н.

Рожденото име на Ирина е Пенелопа. Тя била дъщеря на богати езичници от Магедон (дн. Македония). Баща й построил великолепен дворец извън града, където момичето да може да се учи, докато навърши пълнолетие и дойде време да се ожени. Един от обучителите й бил християнинът Апелиан, който я просветил в християнските ценности. Смята се, че по това време младата жена била покръстена.

Когато дошло време Пенелопа да се задоми, баща й избрал подходящ, според него, съпруг. Младата жена помолила да й дадат време да обмисли бъдещето си и се обърнала към Христос за съвет. Това така разярило баща й, че той наредил дъщеря му да бъде прегазена от стадо коне.

Тогава се случило първото чудо в живота на Ирина. Конте обърнали ход и побягнали към бащата. Той с очите си видял доказателството за силата на вярата и също приел християнството. Оттам нататък, Ирина започнала да разпространява вярата, която пък я спасила от тежки времена и мъчения.

Когато Ирина получила вестта, че Бог смята скоро да я прибере при себе си, отишла, заедно с Апелиан, в пещера в гората. След това наредила да я затрупат вътре.

Екипът на PoligrafF.net поздравява имениците и им пожелава здраве, късмет и успехи! Честит празник!


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега