Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чуждестранните кораби в "Бриз 2016" приемат посетители днес

Чуждестранните кораби в "Бриз 2016" приемат посетители днес

Днес жителите и гостите на Бургас ще имат възможността да разгледат чуждестранните военни кораби, които ще участват в националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2016“.

Днес жителите и гостите на Бургас ще имат възможността да разгледат чуждестранните военни кораби, които ще участват в националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2016“. Плавателните съдове са позиционирани на Пристанище Бургас и ще приемат посетители между 13 и 18 часа днес.

Официалният старт на "Бриз 2016" бе даден на 8-ми юли (петък). В учението ще участват над 25 кораба и над 1700 военнослужещи от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, Турция и САЩ, в това число и три кораба от Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса. 

От страна на българските Военноморски сили в „Бриз 2016“ ще вземат участие над 15 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и над 1000 души личен състав. В учението ще се включат и два самолета от българските Военновъздушни сили, военнослужещи от Сухопътните войски и самолет от патрулната авиация на САЩ.

Основната цел на учението е подобряване на оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на включените в него страни чрез отработване на участието им в операция в отговор на криза. Двадесетото издание на „Бриз“ ще допринесе за подобряване на сътрудничеството в многонационална среда с 19 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление и неправителствени и частни организации. В рамките на учението ще се извърши сертификация на кораб на Военноморските сили на Република България – фрегата „Верни“, съгласно методиката за оценка на НАТО MAREVAL.

„Бриз 2016“ се провежда в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България, като Щабът за контрол на учението е разположен в Пункт за базиране Бургас. Отделните епизоди от учението стартират утре и ще продължат до 17-и юли.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега