Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ще видим две телевизионни звезди от Бургас във филма "Петя на моята Петя"

Ще видим две телевизионни звезди от Бургас във филма "Петя на моята Петя"

Снимките започват през юни.

През втората половина на юни Бургас ще се превърне в снимачна площадка на един мащабен филмов проект, който има потенциала догодина да се бори за награди на големите европейски фестивали. Той се нарича "Петя на моята Петя". Филмът отдава почит на незабравимата поетеса Петя Дубарова, през разказ за живота на едно съвременно момиче със същото име и подобна съдба.

Това е един много бургаски проект. Бургазлии са продуцентът Николай Урумов, голяма част от техническия екип, както и любимите на България актьори Моньо Монев и Емил Марков, специално поканени за участие във филма.

През април бяха обявени имената на още няколко популярни техни колеги, които ще застанат на снимачната площадка - изгряващите звезди Александра Костова, Алена Вергова и Ясен Атанасов, редом с доказаните професионалисти Васил Банов и Албена Павлова. Предстои обявяването на още няколко имена на актьори, ангажирани в продукцията, които със сигурност познавате от други филми и сериали, посочват от пресцентъра на Общината.

Моньо Монев е роден през 1974 г. в град Бургас. Учи в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", специалност пиано. Средното си образование завършва в Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника. От 1997 г. завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" с бакалавърска степен актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Крикор Азарян с асистент Тодор Колев. За пръв път актьорът привлича вниманието на телевизионната публика и кинокритиците с изпълнението си в българската историческа сага "Дървото на живота". Играе един от любимите образи на доц. Мазов в успешния телевизионен сериал "Откраднат живот".

Актьорът Емил Марков също е роден в Бургас. Завършва НАТФИЗ през 1988 г. Той е автор на редица сценарии за сериали, шоу програми и театрални постановки, сред които "Столичани в повече", "Комиците" и "Любов в лудницата". Успоредно с това се изявява като актьор в наши и чужди продукции. Изпълнява една от главните роли в сериала "Откраднат живот". Емил Марков е женен за не по-малко известната от него наша актриса Албена Павлова, която също ще участва в бургаския филм и то в една от ключовите роли.

Филмът "Петя на моята Петя" се осъществява с финансовата подкрепа на Национален филмов център и Община Бургас. Партньор на проекта е и домът-музей "Петя Дубарова", а авторите имат пълното съдействие на сестрата на поетесата - Елица Дубарова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега