Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ще посещаваме авиомузея срещу 6 лева през активния туристически сезон

Ще посещаваме авиомузея срещу 6 лева през активния туристически сезон

През февруари от Общината си поставиха като цел официалното откриване да се състои на 29-и юни.

Това лято се очаква в Бургас да отвори модернизирания Авиомузей, разположен в района на Летище Бургас. През февруари от Общината си поставиха като цел официалното откриване да се състои на 29-и юни, когато отбелязваме 70 години Българска гражданска авиация.

За целта този месец Общински съвет ще трябва да гласува таксите, които ще се събират за вход. Докладната е вече внесена от зам.-кмета Йорданка Ананиева. Текстът предвижда в активния туристически сезон, за индивидуално посещение да се заплаща сумата от 6 лева. Между 1-ви октомври и 31-ви май билетът ще струва 4 лева.

Целогодишно децата под 6-годишна възраст ще влизат в музея безплатно. За ученици, студенти, пенсионери и служители на авиацията ще има отстъпка. През лятото те ще плащат по 4 лева, а през останалата част от годината - по 2 лева. Семейният билет (двама възрастни + едно или повече деца) ще струва 12 лева през активния сезон и 8 лева през останалото време.

Намаление ще има и при групови посещения. Ученици и студенти (група над 10 души) ще плаща по два лева на калпак, а организираните групи възрастни - по 4 лева. Това са цените между началото на юни и края на септември. През останалото време учащите ще плащат по левче, а възрастните - по два.

Екскурзовод на български ще струва 20 лева през цялата година, а разходка с гид и беседа на чужд език - 50 лева. Желаещите да организират мероприятие, в това число и празник или рожден ден, ще плащат по 40 лева на час.

Музеят ще има три зони - Гражданска, Селскостопанска и Военна авиация. Според типа на летателния апарат, в интериора му ще бъдат включени и артикули, свързани с авиодейностите - костюми, значки, снимки, картички, макети на самолети и други. За по-съвременно изживяване, ще има и UV стая и пилотска кабина с виртуални очила. Така посетителите ще могат да влязат в ролята на авиатор и да “летят” със самолета.

Припомняме Ви, че обновлението, което все още протича на мястото на музея, ще включва поставяне на информационни табели, достъп до пилотската кабина, пултове за управление, салона в пътническите модели. За всички помещения е предвидено интерактивно светлинно и звуково оформление. Ще бъдат поставени говорители, издаващи звуци, близки до тези на самолета в полет, също така дикторски глас за историята на апарата. Ще се постави и проектор, прожектиращ видео от полети на подобен самолет.

Изгражда се и нова алейна мрежа, която ще подобри достъпността. Ще се обособят зона, където посетителите на музея могат да си закупят сувенири, както и кътове за почивка със свободен достъп до интернет и възможност за зареждане на мобилни устройства. Авиомузеят включва големи и малки граждански и военни самолети. Той е замислен с възможност за обогатяване и усъвършенстване във времето.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега