Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Щетите от бедствията вече надхвърлят 20 млн. лв.

Щетите от бедствията вече надхвърлят 20 млн. лв.

Щетите от последните природни бедствия в страната до момента надхвърлят 20 млн.лв. Това обяви в Смолян министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя посочи, че описването на щетите в цялата страна продължава, като се очаква сумата да нарасне. В най-засегнатите региони – областите Добрич, Варна, Бургас и поречието на река Тунджа пораженията са за над 13млн.лв.

Щетите от последните природни бедствия в страната до момента надхвърлят 20 млн.лв. Това обяви в Смолян министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя посочи, че описването на щетите в цялата страна продължава, като се очаква сумата да нарасне. В най-засегнатите региони – областите Добрич, Варна, Бургас и поречието на река Тунджа пораженията  са за над 13млн.лв. „В Смолянска област до момента щетите само по републиканската пътна мрежа надхвърлят 6 млн.лв.”, посочи Павлова.

В същото време свлачища продължават да се активират денонощно в цялата страна, а положението е изключително тежко.Тя отбеляза, че 2015г. ще бъде годината на огромните щети, за чието остраняване ще са нужни огромни средства. За преодоляване на последиците ще се  разчита на държавния бюджет, но средствата в него  са недостатъчни. Министърът отбеляза, че до 26 март събираме заявки от общините и  страната ни ще кандидатства за средства и от фонд „Солидарност” на ЕС, откъдето ще разчитаме на европейска подкрепа. Павлова обясни, че за борба със свлачищата ще можем да разчитаме на европейски средства и от Оперативна програма „Околна среда”, която финансира мерки за укрепване.  

Министър Павлова бе категорична, че с всички възможности на закона, държавата ще си върне загубените средства. „От тук насетне с цялата тежест на закона ще бъдем много внимателни спрямо некоректните изпълнители. За съжаление не можем да направим черен списък на фирмите, които не си вършат качествено и в срок поетите ангажименти, но ще бъдем изключително акуратни  при процедурите”, увери министърът.

Лиляна Павлова подчерта, че е много важно при обновяване на инфраструктурата да има приемственост между правителствата, защото общия интерес на всички е държавата да има качествени и безопасни пътища. „Добрите пътища минимизират катастрофите на пътя, така че безаварийното пътуване е приоритет за нас”, посочи Павлова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега