Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП - Бургас и БСП - Несебър се обявиха в подкрепа на Николай Димитров

БСП - Бургас и БСП - Несебър се обявиха в подкрепа на Николай Димитров

"Мотивите за задържане на кандидатите за съветници от БСП и независимия кандидат за кмет Николай Димитров звучат нереално, нелепо и създават горчив политически привкус".

От Областния съвет на БСП Бургас и Общински съвет на БСП Несебър разпространиха официално изявление в подкрепа на кандидата за кмет Николай Димитров и кандидатите за общински съветници, за които ЦИК даде разрешение да бъдат арестувани и срещу тях да бъдат повдигнати обвинения.

Ето какво гласи позицията на БСП:

Ние, социалистите от Областния съвет на БСП Бургас и общинската организация на БСП – Несебър  изразяваме своето безпокойство от грубата намеса на правозащитните органи срещу провеждане на свободни избори в община Несебър. Само дни преди изборите, разбираме че главния прокурор Сотир Цацаров е поискал задържането на кандидати за общински съветници от листата на "БСП за България" и независимия кандидат за кмет Николой Димитров.

От кратките съобщения в медиите, става ясно че мотивът е свързан с купуване на гласове в навечерието на изборите в община Несебър. Това разпореждане на главния прокурор се пред ходи от претърсване на домовете на кандидатите за кметове и общински съветници. Тези действия са безпрецедентни  в новата  история на България.

Известно е, че  политическите партии бяха орязани от субсидиите. Бизнесът е притиснат да не финансира кампаниите на БСП и на опозицията като цяло. Всеизвестно е кой разполага с финансов ресурс, включително и за купуване на гласове. В този смисъл мотивите  за задържане на  кандидатите за съветници от БСП и независимия кандидат за кмет Николай Димитров  звучат нереално, нелепо и създават горчив  политически привкус. БСП държи на законността и счита ,че тя трябва да се прилага с еднаква сила към всички партии, участващи  в изборния процес.

Ние, социалистите изразяваме своето безпокойство  от потъпкването на правата на гражданите, опитите да бъдат сплашени хората в тази община да гласуват по съвест.

Призоваваме гражданите на община Несебър да подкрепят  на 27.10.2019г. независимият кандидат за кмет Николай Димитров, така както са го правели три мандата по ред и листата за общински съветници от "БСП  за България".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега