Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Избраха варненски проект за преобразяването на Немската болница

Избраха варненски проект за преобразяването на Немската болница

Варненският архитект Делян Жечев и екипът му са авторите на проекта за реконструкция на Немската болница, спечелил журито в конкурса на Община Бургас. По думите на директора на Регионална библиотека "Пейо Яворов" Наталия Коцева, този идеен проект се доближава най-много до изискванията и бюджета, с които комисията се съобразяваше при избора си. Предстои обществено обсъждане на проекта, което ще се проведе на 4-и ноември.

Варненският архитект Делян Жечев и екипът му са авторите на проекта за реконструкция на Немската болница, спечелил журито в конкурса на Община Бургас. По думите на директора на Регионална библиотека "Пейо Яворов" Наталия Коцева, този идеен проект се доближава най-много до изискванията и бюджета, с които комисията се съобразяваше при избора си. Предстои обществено обсъждане на проекта, което ще се проведе на 4-и ноември.

Проектът представлява елегантно съоражение с изчистена, но ефектна фасада. Авторите му споделиха пред PoligrafF.net, че са използвали съществувата конструкция, но са вложили въображение и са се опитали да преобразят вида на сградата, така че да подсказва какво се крие зад нея.

Линиите са изчистени и елегантни, фасадната структура ще комбинира бетон и стъкло. Иззад прозрачни стъклени отвори ще надничат рафтове с книги от съкровищнизата на Регионалната библиотека. По този начин ще се осигури достатъчно естествена светлина за посетителите и ще се създаде усещане за простор.

В проекта са заложени и символични елементи под формата на надписи, които ще красят стъклената фасада. Там ще намерят място имена и цитати от български и чуждестранни автори, които да "проговарят" на минувачите и да привличат вниманието на любопитните читатели.

Новата сграда на Регионалната библиотека ще подслони освен литературната колекция и читалня, експозиционни зали за модерно изкуство, звукозаписно студио, дигитално студио, семинарни зали, административни кабинети и кафене.

Автори на проекта са екипът на "Дизарх" ООД. Тяхната идея ще послужи за отправна точка на Община Бургас. Предстои администрацията да кандидатства за външно финансиране за реализацията на проекта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега