Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Код "Книга" - Напред! Литературата е слънце!

Код "Книга" - Напред! Литературата е слънце!

Екипът на "PoligrafF" стартира нова рубрика, посветена на книгите и литературата.

Днес отбелязвамеДеня на славянската писменост, българската просвета и култура. В дни като тозисме заливани от патриотични послания, спомняме си за големите герои набългарската литература, но между другото задължително се сблъскваме и с тъжнатадействителност на статистическите данни – България не обича да чете, Българияне дава пари за книги и култура, България става все по-неграмотна.

Според последниястатистически доклад на НСИ, българските домакинства харчат средно по 37 леваза книги, вестници и списания годишно.Едва 8,7% от потребителите на интернет у нас, използват мрежата за поръчване накниги. Броят на читателите в библиотеките расте, но регистрираните посетителипродължават да бъдат под 300 000 души, а посещенията – под 5 000 годишно. 

Екипът наИнформационен сайт „PoligrafF“ се присъединява към всички, които са се обявили против тези негативни тенденции.Нашият скромен принос в борбата за българските букви е най-новият ни раздел -Код „Книга“ Ще го намерите в лентата за навигация, а в него ще откриватепубликации, посветени на книгите, литературата, духовността и културата.

Нашите редакторище се стремят да споделят с Вас любопитна информация за предстоящи книжнипремиери, значими произведения, които заслужават да намерят място вбиблиотеката Ви, интересни четива, акции и кампании, свързани с литературата икнигите. Наши партньори в начинанието ще бъдат автори, издатели и книжарници отБургас и цялата страна. Ще споделяме с Вас и критични материали и коментари, щепубликуваме и информации за класации и тенденции.

По света книгата„се връща на мода“. Това показват редица положителни явления – растящи тиражи,създаването на социални мрежи за литература от типа на „Goodreads“, усъвършенстването на технологиите,свързани с електронните книги. Ако щете дори пиратството на литературнипроизведения само по себе си е знак, че човечеството отново обръща поглед къмписаното слово.

Екипът на „PoligrafF“ се надява, че вятърът на промяната щепремине и през нашите ширини. За нас, промяната вече е започнала, но има нуждаот двигател, който да обърне тенденциите по-бързо. Такъв може да бъде всекиедин от нас. Ако усилията ни и новият раздел Код „Книга“ допринесат за товадори единици да намерят отново пътя към книжарниците, значи усилията ни саимали смисъл.

Приятно четене идо нови книги!


Ето и първата публикация към най-новата ни рубрика Код "Книга": Chitatelite - te da sa zhivi!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега