Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МС ще отпусне пари за гаранция на бизнес кредити и безлихвени потребителски заеми

МС ще отпусне пари за гаранция на бизнес кредити и безлихвени потребителски заеми

Премиерът Бойко Борисов представи мерките за справяне с икономическите последици от извънредното положение.

"Правителството отделя 500 млн. лева за увеличените разходите за заплащане в системите на Министерството на здравеопазването, Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната. По отношение на бизнеса и заетостта се мобилизират 4.5 млрд. лева за капитализиране на Българската банка за развитие, с които ще гарантираме заеми за бизнеса, както и до 1 500 лева безлихвени потребителски кредити за хората в неплатен отпуск, за изплащане на помощи - до 60% от възнагражденията на лицата, заплашени от съкращения". Тези мерки за справяне с икономическите последици от извънредното положение обяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет.

Освен това, той припомни, че се отлага плащането на данъци до 30 юни, което ще намали приходите за хазната с 600 млн. лева. Утре на МС ще гласува и близо 50 млн. лева за добавки за най-нуждаещите се пенсионери, както се случва в навечерието на Коледа и Великден през последните години.

Министър-председателят изтъкна, че страната ни продължава да е давана за пример в Европа и света за мерките, които е взела за справянето с Covid-19. Що се отнася до бързите тестове, Борисов изтъкна, че лично се е консултирал с израелския премиер, който е казал, че няма сигурен бърз тест. Въпреки това, държавата ни вече се е включила в общата поръчка, която се придвижва от Европейската комисия. Очаква се да получим 1 млн. бързи теста.

"Аз истински вярвам, че моите колеги в Брюксел, комисарите и експертите, които работят за най-големия пазар - ЕС, ще купят и ще доставят най-доброто, което има", допълни Борисов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега