Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Подменят пробно отоплителните системи на 80 бургаски домакинства по проект

Подменят пробно отоплителните системи на 80 бургаски домакинства по проект

Община Бургас е готова да участва в мащабен проект за подобряване качеството на атмосферния въздух.

Община Бургас, съвместно със Столична Община, като водещ партньор, и Общините Русе, Стара Загора, Велико Търново и Монтана, е партньор в проекта "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" по Програма Лайф 2017 - Life Action Grant 2017. На предстоящото заседание на местния парламент кметът Димитър Николов ще поиска общинските съветници да подкрепят това участие.

Периодът за изпълнение на проекта е с дълъг хоризонт до 2024 година. Според една от предвидените възможности, Община Бургас би могла като бенефициент на целевото европейско финансиране да осигури на близо 2000 домакинства подмяна на конвенциалните методи на отопление с алтернативни такива. Например, да се осигурят електрически отоплителни уреди и печки с еко пелети, вместо сега използваните такива, в които се горят дърва, въглища, стари дрехи и други материали, насищащи атмосферния въздух с прахови частици, вредни за здравето.

Първоначално е предвидено да се започне с пилотно тестване и оценка на схемата за подмяна на горивните инсталации на 80 домакинства в Бургас. Най-проблемни в това отношение, особено през зимата, са кварталите "Долно Езерово", "Победа", "Акациите", к-с "Възраждане" и др.

Усилията на общините - партньори по проекта са насочени към подобряване качеството на атмосферния въздух чрез изпълнение на мерки, заложени в Програмите за подобряване на качеството на атмосферния въздух (КАВ), които да доведат до минимизиране на ФПЧ в големите градове, създаване на механизми за подпомагане на домакинствата.

Също така ще се изпълнят и дейности, които да спомогнат за повишаване на оперативния и институционален капацитет на бенефициентите по проекта и организиране на широкомащабна информационна капания, както и привличане/ангажиране на заинтересовани страни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега