Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първи опит за нелегален износ на медицински маски от България бе пресечен от граничари

Първи опит за нелегален износ на медицински маски от България бе пресечен от граничари

Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерски съвет.

Първи опит за нелегален износ на медицински маски от България бе пресечен от граничари. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерски съвет. Иззетото количество предпазни материали е 7 500. В резултат граничният контрол ще бъде засилен.

Министър-председателят обяви още, че тази вечер ще вземе участие в извънреден европейски съвет, който ще се проведе онлайн. Основните теми ще бъдат две - разпространението на Covid-19 и мигрантската вълна. Очаква се по отношение на втория въпрос да се разглежда споразумението с Турция, което все още е в сила, въпреки напрежението между двете страни в договорката, както и факта, че южната ни съседка допусна хиляди мигранти да се опитат да нахлуят в Гърция. Очаква се в рамките на това заседание Борисов да поиска от ЕС 130 млн. евро, с които да бъдат оборудвани родните гранични полицаи.

В заседанието на Министерски съвет участваха и представители на БАН и София тех парк, които потвърдиха, че страната ни от четири години работи върху специална молекула, която има силно въздействие в борбата срещу различни коронавируси. Предстоят лабораторни изследвания за това какъв е ефектът й срещу Covid-19, които може да стартират до два месеца.

Междувременно до дни започва и производството на маски и защитни облекла. В разработването им ще участват и експерти от БАН. Дотогава ще се възползваме от материалите, дарени от Турция. Те трябва да пристигнат още днес, посочи Борисов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега