Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

1:0 за непушачите! Забраниха пушенето на закрити места от 1 юни

1:0 за непушачите! Забраниха пушенето на закрити места от 1 юни

Тютюнопушенето на закрити обществени места бе забранено от 1 юни, след като депутатите приеха на второ четене промени в Закона здравето.

Тютюнопушенето на закрити обществени места бе забранено от 1 юни, след като депутатите приеха на второ четене промени в Закона здравето. С 90 гласа „за”, 9 „против” и 8 „въздържали се” цигари вече няма да се палят на закрити обществени места (в чл. 56 се забранява тютюнопушенето и в помещенията с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение. По изключение обаче се допуска тютюнопушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата - бел.ред.)

Преди да бъде одобрен законът, в паралмента се проведе дебат на растителна основа. Не стана обаче въпрос за темата с производството на млечни продукти, а за тютюнопушенето и фундаменталния въпрос да бъде ли то забранено на закрити обществени места. След като вчера депутатът от левицата Любен Корнезов прояви познанията си по орнитология, наричайки себе си „червена птица”, а лидера на РЗС Яне Янев – „безцветна птица”, днес той предложи да бъдат забранени патладжаните. Идеята му не се оказа без резон, след като представи научни факти в защита на тезата си.

„Ако има 100 единици никотин в тютюна, в патладжана те са 120. Тогава дайте да забраним и производството на патладжан и да не го ядем”, призова от парламентарната трибуна Корнезов. Той приложи и пример от християнските постулати за това как забраните се заобикалят: „Не искам да се връщам много назад, но и този Създателят, който е горе, нали забрани на Адам и Ева да се докосват до райската ябълка”.

В защита на правата и свободите на пушачите, той приложи още медицински и финансови знания. Депутатът от Коалиция за България изтъкна, че няма любител на цигарите, който страда от Паркинсон, а при забрана България ще търпи 230 милиона лева годишни загуби и ще загуби 18 хиляди работни места. Тунчер Кърджалиев от ДПС също се обяви за тоталната забрана за пушене на закрито, защото вредата за непушача била по-голяма на закрито - в барове и заведения, а не на открито.

В хора от гласове "за" и "против" се включи и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който обяви, че пушенето е волеви акт. "Здравословното състояние на българите е в резултат от лошите условия на живот. Може би има българи, които, като запалят цигара, се чувстват по-добре. Забраната какво ще постигне?", попита той. Йордан Андонов от ГЕРБ обаче заяви, че има много доказателства за вредата от пушенето върху здравето на човека, включително и че повишава риска от сърдечносъдови заболявания. "Може би и мозъците на пушачите са увредени, щом не разбират това", каза Андонов.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега