Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

11 души са пострадали при взрива в китайски ресторант в столицата

11 души са пострадали при взрива в китайски ресторант в столицата

11 души пострадаха при взрив в китайски ресторант в столицата. Инцидентът е станал снощи около 19.20 часа на бул. Цар Освободител срещу Руската църква.

11 души пострадаха при взрив в китайски ресторант в столицата. Инцидентът е станал снощи около 19.20 часа на бул. Цар Освободител срещу Руската църква. Ранени са единайсет души, както от заведението, така и минувачи от улицата. Петима от пострадалите са приети в "Пирогов" - един мъж е в тежко състояние, в шокова зала, другите са с фрактури на крайниците.

Двама души са с по-леки наранявания във ВМА, те са с травми на крайници, контактни са, адекватни, без опасност за живота. Четирима пострадали са в "Исул", трима са с повърхностни наранявания и са освободени за домашно лечение, а една жена е хоспитализирана, вероятно е с гръдно-коремна травма. Пострадалите са от различни националности. Сред тях има китайци, испанка и турчин.

По първоначални данни са се взривили газови бутилки в заведението, вследствие на което се е срутила стена, съобщи МВР. Към момента няма данни за загинали. Районът е отцепен, извършва се оглед на място. Избити са прозорците, реклами и фенери от китайския ресторант срещу църквата.

Днес в 9 часа е започнал втория оглед на местопроизшествието. „До момента смятаме, че взривът се е получил в следствие изтичане на газ пропан-бутан от бутилка, която се е разцепила и рязко е изпуснала газ. Общо бутилките, които намерихме на мястото, са 14. Според един от собствениците и от персонала на заведението би трябвало да има още една бутилка. За съжаление ние не можахме да я намерим под развалините. Доброто е, че нашите уреди не отчетоха ново изтичане на газ“, съобщи пред БНР главен комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Според него 14 бутилки с газ са доста за едно заведение.  

В рамките на деня ще има яснота какви са щетите и какво е положението в сградата. До обяд вече ще се знае какво трябва да се предприеме, коментира пред „Фокус“ архитект Влади Калинов, директор на Дирекция "Общински строителен контрол" в Столична община.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега