Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

12% от европейците - жертва на хакери

12% от европейците - жертва на хакери

Над 70% от гражданите на ЕС смятат, че рискът да станат жертва на престъпления в интернет пространството се е увеличил спрямо миналата година. Приблизително същия процент от потребителите твърдят, че имат доверие в системите за онлайн пазаруване или банкиране, но реално едва 50% от хората се възползват от тези услуги. Това показват проучвания на Евробарометър. Причините се коренят в увеличилия се брой на хората с разбити профили в социалните мрежи и платформите за електронна поща.

Над 70% отгражданите на ЕС смятат, че рискът да станат жертва на престъпления в интернетпространството се е увеличил спрямо миналата година. Приблизително същияпроцент от потребителите твърдят, че имат доверие в системите за онлайнпазаруване или банкиране, но реално едва 50% от хората се възползват от тезиуслуги. Това показват проучвания на Евробарометър. Причините се коренят вувеличилия се брой на хората с разбити профили в социалните мрежи и платформитеза електронна поща.

Всички услуги заонлайн разплащане работят чрез регистрации, които нерядко включват имейл адресза връзка, но и достатъчно количество лична информация. Сигурността приплащанията, извършвани в интернет, е една от основните причини за недоверието уевропейците. При разплащане онлайн, човек предоставя координати на личните си ислужебни сметки, съотведно на доходите и спестяванията си. От друга страна,нередките случаи на злоупотреба с лични данни също са причина за притеснение.  37% от потребителите посочват, че това енай-голямото им притеснение – доколко личните им данни са защитени, след катофигурират в интернет пространството.

Окуражителен е фактът, че в сравнение с 2012 г. повечеграждани на ЕС смятат, че са добре информирани за рисковете от престъпления вкибернетичното пространство. (44 % спрямо 38 %). Изглежда обаче, чете не винаги правят всички необходими изводи от тази информация. Напримерпо-малко от половината от потребителите на интернет са променили някоя отсвоите онлайн пароли през последната година. Съветът на специалистите – не се отказвайте от предлаганите услугионлайн, но се доверявайте само на сигурни платформи. Променяйте паролите нарегистрациите си и не посочвайте повече данни, отколкото са необходими.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега