Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

128 елитни коне ще скачат за "Купа Бургас"

128 елитни коне ще скачат за "Купа Бургас"

За 4-та поредна година градът ни е домакин на Националния турнир по конен спорт „Купа Бургас“. В него участват 128 елитни коне от най-добрите клубове в страната. Финалите ще се проведат на 8-ми 9-ти август на Конната база в парк „Езеро“ от 10.30 до 12.00 часа. Официалното откриване е обявено за 16.30 ч. на 8-ми август /петък/. Тържественото закриване ще се проведе на 9-ти август от 21.00 часа. Тогава ще бъде връчен Приз G. P. Group за „Най-добър състезател в категория „Деца“ и Приз „Най-добър състезател на турнира“, стана ясно на провелата се днес пресконференция.

За 4-та поредна година градът ни е домакин на Националниятурнир по конен спорт „Купа Бургас“. Внего участват 128 елитниконе от най-добрите клубове встраната. Финалите щесе проведат на 8-ми 9-ти август на Конната база в парк „Езеро“ от 10.30 до12.00 часа. Официалното откриване е обявено за 16.30 ч. на 8-ми август /петък/. Тържественото закриване ще сепроведе на 9-ти август от 21.00 часа. Тогава ще бъде връчен Приз G. P. Group за „Най-добър състезател вкатегория „Деца“ и Приз „Най-добър състезател на турнира“, стана ясно на провелата се днес пресконференция. 

„Бургаскатапублика е един от най-големите ценители на този спорт, а нощните паркури саизключително атрактивни.Сигурен съм, че традиционният за града турнир отново ще впечатли  всички присъстващи с атрактивната си програмаи състезатели“, каза КрасимирСтойчев - зам.-кмет „Икономика и Финанси“, по време на срещата. Състезаниятав Бургас са на открито, а част от изпитанията са на осветление.  Бургаският манеж е единственият в страната,който е достатъчно добре осветен и позволява скачания в тъмната част наденонощието. Изпитанията, включени в Националния турнир за Купа Бургас, са 8, като най-високите препятствия стигат 135-140см. Наградният фонд е 12 000 лв.,осигурени от Община Бургас. 

"Турнирътв Бургас се отличава от другите заради концепцията си, която е различна,модерна. Желанието да се остава в Бургас за повече време, позволявасъстезанието да е 10 дни, както се прави в Европа. Осигурява се почивка заездачите и се намаляват транспортни разходи за животните“, коментира Георги Базотев - председателя на ККС „Кан Крум Бургас“.  

Тойдопълни, че другата основна концептуална разлика е в това, че турнирът има водещ, който осигурява постоянен контакт спубликата. Това е една от причините в Бургас публиката да е чувствително повечеот тази на балкански първенства и кръга отсветовната купа, който се проведе в Божурище.  

Съдийскоторъководство на Квалификационния турнир бе поверено на Димитър Генов, който епрезидент жури. Журито в Открития турнир „Купа Бургас“ пък ще оглавинебезивестният всредите на конния спорт в България Крум Рашков. Строител паркури отново ще еТеодор Шейтанов, който и ген. секретар на БФКС и също участва в днешната пресконференция. Междудвете състезания са планирани атрактивни нощни паркури, които се превърнаха взапазена марка за Бургас. Днес /сряда/ след 18 часа ще има такива скачания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега