Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

1454 лв. е издръжката на живот на един работещ в България

1454 лв. е издръжката на живот на един работещ в България

За последното тримесечие размерът на дохода, необходим за издръжка на живота се е повишил с 1,1%. Ръстът на годишна база е 4,3%.

1454 лева са необходими за 1 работещ в България, за да живее нормално. Това показват данните на КНСБ за последното тримесечие.Издръжката на тричленно семейство (двама работещи + дете до 14 години) e 2616 лв., съобщи БНТ.

За последното тримесечие размерът на дохода, необходим за издръжка на живота се е повишил с 1,1%. Ръстът на годишна база е 4,3%.

Наблюдава се ръст и на някои продукти от малката потребителска кошница, като най-голям е процентът на повишаване при каймата, свинското месо, зелето и ябълките.Намаление има при захарта, яйцата, олиото, краставиците и прясното мляко.

"В момента 55% е съотношението на минималната заплата към заплата за издръжка и това може много лесно може да се види като се сравнят другите страни. Например, в България трябва да работите до 7 май - един работещ на минимална заплата, за да получи минималната заплата на един работещ в Люксембург. Трябва да работи до 13 април, за да получи една немска минимална заплата. В България 20-те жизненонеобходими стоки, без които не може нашата трапеза, с минимална заплата могат да се купят 8,2 пъти. В съседна Румъния могат да се купят 15 пъти. В Германия работещите на МРЗ може да влезе в супер маркета и да напълни 33 колички с тези 20 стоки жизненонеобходими. Говоря за хляб, брашно, олио, за ябълки, за гориво - всичко, което ползваме ежедневно", заяви Любослав Костов от КНСБ.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега