Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

15 години затвор за подсъдим за нанасяне на телесни повреди и опит за убийство

15 години затвор за подсъдим за нанасяне на телесни повреди и опит за убийство

Окръжен съд – Бургас наложи едно общо наказание в размер на най-тежкото измежду наложените на Илко Т. наказания, а именно 15 години „Лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. Съдът осъди подсъдимия да заплати на пострадалата М. С. сумата общо от 180 хил. лв., представляваща обезщетение за причинените на ищцата неимуществени вреди от непозволено увреждане вследствие извършените от подсъдимия две престъпления.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Илко Т. за виновен в това, че в периода 18.06.2017 г. - 28.06.2017 г., в условията на опасен рецидив, на неустановени точно места и дни на територията на община Несебър и община Приморско, в условията на продължавано престъпление, посредством нанасяне на множество силни удари - юмруци, ритници, глух метален гаечен ключ, дървена пръчка и други неустановени метални и дървени предмети, причинил с особена жестокост и по особено мъчителен за пострадалата начин, три средни телесни повреди на М. С. - двустранно счупване на две ребра; разстройство на здравето, временно опасно за живота и коремна травма, наложили оперативни интервенции и обезобразяване на лицето. 

За това деяние Окръжен съд – Бургас осъди Илко Т. на „Лишаване от свобода“ за срок от 12 години.Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Илко Т. за виновен и в това, че в ранната сутрин на 29.06.2017 г., в гориста местност на неустановено точно място в община Средец, при съвкупност с деянието по т. 1, в условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен за пострадалата начин, направил довършен опит умишлено да умъртви М. С., като посредством нанасяне на множество силни удари в областта на главата и тялото с твърди тъпи предмети – глух метален гаечен ключ и дървена пръчка й причинил счупвания на долна и горна челюст, счупване на лява лакътна кост и постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, в резултат от получените наранявания, но след довършване на изпълнителното деяние по собствена подбуда предотвратил настъпването на престъпните последици - превозил пострадалата до УМБАЛ-Бургас, където на М. С. била оказана висококвалифицирана медицинска помощ, поради което на основание чл. 18, ал. 3, б. „б“ от НК съдът не го наказва. 

Но тъй като описаното по-горе деяние, в което се е изразил довършеният опит за убийство, осъществява признаците на друго престъпление, за което деецът отговаря – умишлено причинена на М. С. тежка телесна повреда, осъществена на същата дата и място, в условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен за пострадалата начин, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, в резултат от получените наранявания, Бургаският окръжен съд осъди подсъдимия Илко Т. на „Лишаване от свобода“ за срок от 15 години.

По време на съдебните пледоарии държавното обвинение изтъкна, че по делото безспорно е доказано, че Илко Т. е причинявал системни побои и множество наранявания на пострадалата. Подсъдимият е действал осъзнато и деянията са извършени умишлено. Прокурорът пледира за наказание при оттегчаващи вината обстоятелства. Повереникът на пострадалата пледира пред съдебния състав Илко Т. да бъде признат за виновен по повдигнатите му обвинения, както и да бъде уважен предявения от неговата повереница граждански иск, общо за двете деяния в размер на 200 хил. лв. В съдебните си пледоарии, защитниците заявиха пред съдебния състав, че не се доказва по категоричен начин обвинението за опит за убийство. Те пледираха по това обвинение Илко Т. да бъде оправдан. 

Относно другото деяние – за нанасянето на телесни повреди на М. С., адвокатите поискаха от съда той да понесе своята наказателна отговорност в средния размер на наказанието предвидено в закона. Според защитата ударите при телесните повреди не са нанасяни в жизнено важни органи.Подсъдимият заяви пред съдебния състав, че неговите действия не показват умисъл за убийство и се призна за виновен единствено в нанасянето на телесни повреди. В последната си дума той поиска от съда справедливост и обективност.Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в петнадесетдневен срок. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега