Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

15,5 млн. лв. са спестени от зимното поддържане на пътищата, инвестират ги в ремонти

15,5 млн. лв. са спестени от зимното поддържане на пътищата, инвестират ги в ремонти

Зимното поддържане на републиканската пътна мрежа от ноември м. г. до края на март струва 44,5 млн. лв. Спестените средства са 15,5 млн. лв., при предвидени 60 млн. лв. Икономисаният финансов ресурс ще бъде инвестиран в стартирането на превантивния ремонт на 230 км второкласни и третокласни пътища, които не са обновявани от години.

Зимното поддържане нарепубликанската пътна мрежа от ноември м. г. до края на март струва 44,5 млн.лв. Спестените средства са 15,5 млн. лв., при предвидени 60 млн. лв.Икономисаният финансов ресурс ще бъде инвестиран в стартирането на превантивнияремонт на 230 км второкласни и третокласни пътища, които не са обновявани отгодини. Резултатите от зимното поддържане на пътната инфраструктура ипредстоящите ремонтни дейности бяха обобщени на пресконференция от министъра нарегионалното развитие Десислава Терзиева и председателя на Управителния съветна АПИ инж. Стефан Чайков.

За подобряванесъстоянието на пътната мрежа през следващите месеци от бюджета на АПИ ще сеинвестират 31,5 млн. лв. От тях 15,5 млн. лв. са от спестяванията от зимноподдържане, а 16 млн. лв. са от бюджета на агенцията за текущ ремонт иподдържане. По програмата запревантивен ремонт на някои обекти строителните дейности започнаха. Ремонтиратсе 17 км третокласна мрежа на територията на община Стрелча в област Пазарджик- участъци от път ІІІ-606 Копривщица – Стрелча, който осигурява връзката сподбалканския път I-6 София – Пирдоп – Карлово – Бургас, и на път ІІІ-8003Блатница – Смилец – Дюлево - от 23+764 до км 38+700, основна връзка на жителитена община Стрелча с областния център Пазарджик. На отсечките не е извършваносновен ремонт от близо 50 години.

„Започваме поетапно да ремонтирамекомпрометирани участъци от републиканската пътна мрежа като поредна стъпка визпълнението на новата политика на правителството за подобряване на състояниетона второкласните и третокласни пътища“, каза министър Терзиева.Усилено се работи и накръговото кръстовище на път ІІ-13 в гр. Кнежа. Досега то беше четириклонно, ноза да се повиши безопасността на движението ще се преобразува в кръгово. Предстоида започне ремонтът на участък от II-56 Шипка – Павел баня, на кръстовища в областБургас, които са на път І-9 Слънчев бряг – Бургас и т. н., каза инж. Чайков.16 млн. лв. по програматаза текущ ремонт и поддържане ще бъдат използвани за изкърпване на пътната настилка.

Предвидените средства за месец април са 6 млн. лв., а за месец май – 10 млн.лв. Приоритетно се изкърпват най-натоварените направления – автомагистралите,първокласните и второкласните пътни участъци. Целта е до средата на месец юни,преди да е стартирал активният туристически сезон, да са завършени ремонтните дейностипо най-натоварените направления и пътищата към черноморските и планинскитекурорти, подчерта министър Терзиева.

Министърът нарегионалното развитие посочи, че вече се работи по голяма част от проектите попубличната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Сосигурените над 50 млн. лв. ще се ремонтират над 270 км второкласни итретокласни пътни участъци. В началото на тази седмица започна ремонтът наЗлатишкия проход, а през миналата - на 14,5 км от път III-552 Трявна – Габрово.

Министър Терзиеваобобщи, че през новия строителен сезон ще се рехабилитират и ремонтират близо 1500 км републикански пътища. Общо по различните европейски програми,финансирани от Европейския фонд за регионално развитие, се рехабилитират около150 км. По „Транзитни пътища V“ тази година продължава рехабилитацията на около500 км републикански пътища. В края на лятото ще започне рехабилитацията наоколо 50 км от старите участъци на АМ „Тракия“ на изхода на София и в близостдо Пловдив и Пазарджик. Ще стартира и рехабилитацията на още 220 км.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега