Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

160 бездомни кучета са били осиновени в Бургас през 2016-а

160 бездомни кучета са били осиновени в Бургас през 2016-а

Данните сочат, че само за последните 4 години над 700 бездомни кучета са намерили свой стопанин и нов дом.

В Бургас безстопанствените кучета са все по-малко на брой. Добрата координация между местната администрация, неправителствените организации е гражданите е причина за добрите статистики в това отношение. Данните сочат, че само за последните 4 години над 700 бездомни кучета са намерили свой стопанин и нов дом.

През 2016-та година новоприетите и регистрирани в общинския приют бездомни кучета са 222. За същия период в приюта са доведени от собствениците им още 127 домашни кучета.  Всички животни са кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани. 160 от тях още същата година са били осиновени и вече имат свой постоянен дом.

Всеки гражданин, който има желание и не иска да чака следващата кампания за безплатно осиновяване, може да намери своя четириног приятел като посети интернет страницата на Приюта за безстопанствени животни. Там ще намерите актуални снимки на кучетата, информация за това как се става осиновител, датите на осиновителните кампании, полезни съвети за домашните любимци и др.

Другата възможност е да се посети самия приют, който се намира в местността Пода и работи от 09.00 до 16.00 часа всеки ден, от понеделник до неделя. Преди няколко месеца в него беше изградена нова част с близо 40 нови къщички за бездомни кучета.  Приютът разполага и с обособено място за игра и разходка на кучетата през деня. Там всеки бургазлия може да намери своя нов верен приятел.

Освен кампаниите за осиновяване на кучета, които се провеждат всяка година, Община Бургас провежда и такива за безплатно чипиране на домашни кучета. Идентификационният чип помага при загуба на кучето да бъде намерен собственикът му и да му бъде върнато, но и за намаляване на популацията на бездомните кучета при недобронамерено пускане на свобода на четириногото от собственика. Благодарение на тези кампании до момента са чипирани около 2 000 кучета.

Междувременно продължава работата и по редуциране на котешката популация в града. Миналата година са уловени и кастрирани общо 1 871 животни от този вид, а амбициите са през 2017-та това число да бъде задминато.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега